Ексклюзиви
субота, 27 серпня 2016 21:24

Ложкін піде від Порошенка - ЗМІ

Глава Адміністрації президента Борис Ложкін наступного тижня може піти у відставку. Про це повідомляють джерела в АП і найближчому оточенні Петра Порошенка.

"Ложкін хоче результату, а тут, як виявилося, ніхто цього від нього не чекає", - повідомило джерело в Адміністрації. За словами іншого співрозмовника, Борис Ложкін втомився, пише "Експрес".

А за інформацією "Дзеркала тижня", Порошенко на засіданні Національної ради реформ в понеділок, 29 серпня, оголосить про кадрові ротації в своїй команді, в тому числі і про відставку Бориса Ложкіна. Таку інформацію видання отримало від джерела в АП.

Борис Ложкін нібито очолить Національну інвестиційну раду, а також залишиться заступником голови Ради реформ і позаштатним радником Петра Порошенка.

Автор: фото: nikorupciji.org
 

Відзначається, що бажання піти з адміністрації виявили також заступники Ложкіна - Дмитро Шимків та Олексій Філатов. Але їх попросили залишитися до кінця року, щоб допомогти новому голові адміністрації увійти в курс справ.

За інформацією ЗМІ, Ложкін давно хотів покинути АП і повернутися в бізнес, та Порошенко його не відпускав. У бесідах з журналістами глава Адміністрації неодноразово підкреслював, що не створений для державної служби.

На Банковій спростовують інформацію про відхід з поста глави АП Бориса Ложкіна, повідомляє телеканал "112 Україна". Там відзначили, що Ложкін працює в штатному режимі і вранці проводив наради. Однак екс-заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе заявив, що Ложкін належить до тієї групи чиновників в АП, до якої президент Петро Порошенко нібито давно перестав прислухатися.

Автор: фото: ru.slovoidilo.ua
 

Джерела вважають, що на пост Ложкіна претендують близько десяти кандидатів. Зокрема, називають діючих заступників глави АП Віталія Ковальчука та Костянтина Єлісєєва, посла України у США Валерія Чалого, голову СБУ Василя Грицака, а також першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, пише "РБК-Україна".

За даними видання, Порошенко також розглядає на пост глави Адміністрації голову Харківської ОДА Ігоря Райніна, який в 2014-2015 роках кілька місяців працював в Адміністрації президента під керівництвом Ложкіна.

Інформація про те, що Борис Ложкін незабаром покине Адміністрацію президента почала з'являтися, з осені 2015 року. Після арешту колишнього заступника голови Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана, Борис Ложкін нібито написав заяву про звільнення. Так, головний парламентер і, як його характеризують в команді Петра Порошенка "успішний комунікатор", не тільки з групою "Приват" Ігоря Коломойського, а й іншими представниками крупного капіталу, відреагував на те, що з ним навіть не порадилися з приводу долі Корбана.

Другий раз інформація про те, що Борис Ложкін залишить Банкову, з'явилася навесні цього року, коли в країні йшла прем'єриада. Глава АП був одним із претендентів спочатку на посаду прем'єр-міністра, а потім - першого-віце-прем'єра. Причому, на цій посаді його готові були бачити і Володимир Гройсман, і його суперниця в боротьбі за крісло глави уряду Наталія Яресько. Але в підсумку Ложкін на роботу в Кабмін не пішов і залишився працювати в АП. Тоді ж з'явилися чутки, що він таки домовився з президентом, щоб той підписав указ про його відставку восени нинішнього року, а до цього часу визначився з його наступником.

Автор: фото: inshe.tv
 

Навіть у разі відходу з цієї посади з великої політики Борис Ложкін не зникне, відзначають співрозмовники з його оточення.

"У президента коротка" лава запасних ", та й ніхто не відпускає далеко від себе людей, які стільки знають".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Восени прем'єр-міністром стане Ложкін - ЗМІ

Зараз ви читаєте новину «Ложкін піде від Порошенка - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути