пʼятниця, 30 січня 2015 11:25

Льовочкіну треба позбавити мандата - експерт

Льовочкіну треба позбавити мандата - експерт
Фото: kyiv.osp-ua.info

Нардепа від "Опозиційного блоку" Юлію Льовочкіну на рік треба позбавити права виступу в парламенті. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Зараз воєнного стану немає, тому неможливо звинуватити її у державній зраді. Цей виступ був якоюсь істерією. Бо Льовочкіна голосувала за посилення санкцій проти Росії так само, як вся українська делегація в ПАРЄ. Але навіщо було таке сіпання словами - це питання. Можливо, це пов'язано із бізнесовими інтересами. Наприклад, атакою на "Інтер", який проколовся новорічними передачами з російськими виконавцями і не тільки. Хотіла зробити істеблішмент-сигнал, щоб вплинути на тих, хто приймає рішення про позбавлення ліцензії телеканалів. Може, "Опозиційний блок" озирається на практику виступів росіян. Але якби російський представник виступив подібним чином, то де б він був сьогодні? Хіба вони не розуміють елементарних речей?", - зазначив він.

За словами експерта, депутатам потрібно знайти спосіб, щоб у час агресії сформувати комплекс відповідальності для політика. "Якщо він діє проти інтересів держави, його треба позбавляти мандата. Поки законних підстав, щоб зробити це із Льовочкіною, немає. Але є моральна сторона питання. Депутати "Опозиційного блоку" отримують зарплату та пільги. Вони використовують всі можливості, однак їхні дії направлені проти держави. Ця партія так і не стала частиною парламенту. Вона виступає не як українська політична сила. Потрібно проводити роботу з громадами. Бо ми можемо мати ситуацію, коли на виборах зростуть опозиційні настрої. Тоді тій чи іншій політичній силі доведеться формувати місцеві блоки за участю цих колишніх "регіоналів", - наголосив Цибулько.

Він вважає, що Верховна Рада повинна зібрати засідання комітету з питань регламенту, щоб дати оцінку діям депутата. "Можуть туди запросити секретаря РНБО Олександра Турчинова, якого Льовочкіна під час виступу в ПАРЄ назвала "кривавим пастором". Нехай при ньому розказує, що це було. Ще запропонувати, щоб її виключили із делегації ПАРЄ. Нехай роблять заміну. І, звичайно, ухвалити рішення, за яким її можна було б позбавити мандата", - додав політолог.

Нагадаємо, виступаючи на дебатах, депутат від "Опозиційного блоку" Юлія Льовочкіна закликала ПАРЄ протидіяти уряду України.

Зараз ви читаєте новину «Льовочкіну треба позбавити мандата - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути