четвер, 29 квітня 2021 22:31

Локдаун не для всіх: "слуги народу" катаються на джипах у ресторани

Локдаун не для всіх: "слуги народу" катаються на джипах у ресторани
Президент Зеленський досі не відреагував на вечірку "слуги народу" Тищенка, пишуть журналісти. Фотоколаж: "Схеми"

Народний депутат Микола Тищенко виявився не єдиним представником президентської партії "Слуга народу", хто ігнорує карантинні обмеження. Про це повідомляють журналісти програми "Схеми: корупція в деталях".

8 квітня, коли в Києві вже діяв посилений карантин, у ресторані "Адріатік" був "слуга народу", голова комітету Верховної Ради з питань бюджету Юрій Арістов. На третьому поверсі закладу горіло світло, вікна були зашторені.

Нардеп приїхав на Range Rover. Ресторан - в урядовому кварталі. Кухар і офіціант відносили на третій поверх нові страви. Кухар віддав папірець, схожий на рахунок за замовлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коля мав би вивчити маршрут із трьох літер" - мережі про "слугу народу" Тищенка

Обмеження передбачають заборону на роботу закладів громадського харчування, крім на винос чи доправлення, нагадують журналісти.

Утім, це не єдиний раз, коли "слуга народу" Арістов під час посиленого карантину таємно відвідував ресторан.

12 квітня знімальна група знову помітила авто депутата біля того ж закладу, ідеться в публікації.

Цього разу офіціант, схоже, помітив зйомку. І вже за декілька хвилин депутат залишив ресторан через кухню, як і попереднього разу. Та ще й із пакетом у руках.

21 квітня "слуга" відвідував ресторан, до того ж паркував авто в зоні дії знаку "зупинку й парковку заборонено". Нардеп виходив уже без пакунка.

Нардеп відмовився визнати, що порушував карантин.

Арістов спілкується з першим помічником президента Володимира Зеленського Сергієм Шефіром. Так у жовтні минулого року вони разом відвідували заміський ресторан.

20 квітня на парковці комплексу Koncha Zaspa Park на Обухівській трасі був Range Rover "слуги народу" Анатолія Гунька й понад 10 автівок преміумкласу.

Журналісти спробували потрапити на територію комплексу, але їх не пропустила охорона.

Увечері комплекс залишили депутати Київської обласної ради й Бучанської міськради від "СН".

Також виїхав Mercedes S класу. Ним користується народний депутат, заступник голови фракції "Слуга народу" Артем Культенко.

Останнім комплекс залишив депутат Київської облради від "СН" Сергій Левченко. Він - співвласник ресторану в цьому комплексі.

"Там було 20 людей плюс народні депутати. Я також був на цій зустрічі, там були присутні напої, ми спілкувалися.

Я розумію, що ми на межі закону щодо цієї зустрічі. Але, розуміючи всі ризики, мені терміново була потрібна ця зустріч для того, щоб вибудувати майбутню роботу", - сказав ініціатор зустрічі, голова київської обласної організації "Слуги народу" Андрій Мотовиловець.

Запровадженими владою правилами забороняються масові зібрання понад 20 осіб, ресторани готелю мають працювати лише на сніданки й доправлення у номер, обслуговування тих, хто не проживає в готелі заборонене, як і робота готельних конференц-залів.

18 квітня Микола Тищенко влаштував вечірку на честь дня народження дружини Алли Барановської. Святкування відбувалось у зоні готелю Fairmont Gold Lounge, повідомили журналісти програми "Схеми: корупція в деталях". На вечірці був голова Черкаської ОДА Олександр Скічко, нардеп від "СН" Олександр Трухін.

Торік у квітні журналісти Bihus.Info повідомляли, що, попри карантин, у Києві продовжував працювати ресторан "Велюр", який належить Тищенку. Серед гостей ресторану були, зокрема, нардепи.

Зараз ви читаєте новину «Локдаун не для всіх: "слуги народу" катаються на джипах у ресторани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути