Ексклюзиви
субота, 27 грудня 2014 11:10

Логіка Азарова жива та здорова - експерт про бюджет

Логіка Азарова жива та здорова - експерт про бюджет
Фото: ipress.ua

Політолог Володимир Цибулько вважає, що депутати встигнуть до Нового року ухвалити бюджет на наступний рік. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"У нас є така політична звичка: приймати рамковий бюджет, потім переглядати його щоквартально та вносити до нього зміни. Тому зараз уряд запропонує Верховній Раді проголосувати в якості компромісу те, що він написав. Оскільки часу немає, депутати будуть змушені погоджуватися. На це і розраховує Кабмін. Хоче все скинути в один котел та під тиском нестачі часу прийняти. Навіть міністр фінансів Яресько висловлювалася на межі певної істерики. Бо для того, щоб зібрати необхідні кошти, доводиться конфліктувати із Світовою організацією торгівлі. Вводячи певні обмеження на імпорт, тут виникають проблеми. Тому треба знаходити інші джерела надходження коштів та давати цьому пояснення", - зазначив експерт.

За словами політолога, уряд все одно залишить багато лазівок в документі, щоб можна було поступитися. "Наприклад, щодо видатків Кабміну. Уряд буде готовий поступитися, щоб зберегти ручне керування бюджетом. Основна небезпека - скільки коштів в такому режимі будуть розподілятися по спеціальних фондах. Уряд повторює логіку поведінки Азарова. Вона жива та здорова. Але не цього від них вимагав виборець. Те, проти чого боролися, раптом стало інструментом противників Миколи Яновича. Такі дії можуть призвести до того, що Кабмін знову перетвориться на ступор реформ", - зауважив Цибулько.

"Таке враження, що до бюджету для торгу включили всі найгірші статті попередніх. Прибуткова частина сформована таким чином, щоб можна було торгуватися по повній програмі. Найбільш ласі статті - це видатки. Є питання по наповненню місцевих бюджетів, скороченню соціальних виплат. В той же час бачимо, які величезні кошти збираються виділити на утримання Банкової, Генпрокуратуру та Міністерство внутрішніх справ. Це означає, що ніякої реформи тут не буде. Опоненти одразу можуть казати, що влада будує поліцейську державу. Одна справа, виділяти кошти на оборону, інша - на правоохоронців. Може бути скандал", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Логіка Азарова жива та здорова - експерт про бюджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути