Ексклюзиви
пʼятниця, 24 серпня 2012 17:25

Спецтема: Боротьба за "мову"

Литвин обговорив із Януковичем як вони надалі розвиватимуть українську мову

Литвин обговорив із Януковичем як вони надалі розвиватимуть українську мову
Янукович розповів Литвину, що до завершення виборчої кампанії нікого з членів ЦВК звільняти не будуть. Фото: president.gov.ua

Спікер Володимир Литвин обговорив із президентом Віктором Януковичем питання затвердження загальнодержавної Програми розвитку української мови як державної.

Про це він повідомив у п'ятницю журналістам у Житомирській області, пише Українська правда з посиланням на прес-службу парламенту.

Керівник парламенту повідомив, що в четвер він мав тривалу зустріч із президентом, де вперше обговорювалося саме це питання.

За словами Литвина, позиція глави держави "полягає у тому, що необхідно прийняти цю програму до завершення виборчої кампанії і передбачити її насичене фінансування у цьому році, а особливо - у бюджеті на 2013 рік".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хвиля прийняття російської мови регіональною призупиниться після виборів - Литвин

На думку Литвина, у цій програмі потрібно передбачити, зокрема, фінансування видавництва та підтримку творчих колективів.

Керівник парламенту також вважає необхідним передбачити обов'язкове складання абітурієнтами, які вступають до вищих навчальних закладів, іспитів з української мови та літератури. На його думку, такі іспити також мають складати і державні службовці при обійманні посад.

Водночас Литвин висловив думку, що до завершення виборчої кампанії склад Центральної виборчої комісії не зміниться.

"Виходячи з інформації, що я маю, ніхто не збирається до завершення виборчої кампанії ініціювати будь-які зміни у ЦВК, бо це додасть чергових підстав для політичних розмов і взаємних звинувачень", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Литвин обговорив із Януковичем як вони надалі розвиватимуть українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути