Ексклюзиви
пʼятниця, 29 травня 2015 10:32

Лисичанська міська рада не захотіла визнати "ЛНР-ДНР" терористами

Лисичанська міська рада не захотіла визнати "ЛНР-ДНР" терористами
lisichansk.com.ua

Лисичанські депутати відмовилися визнавати "ЛНР-ДНР" терористичними організаціями.

28 травня відбулася чергова сесія Лисичанської міської ради, початок якої пікетувала громадськість міста.

Біля будівлі виконкому зібрались дві групи людей, які назвали себе "представниками територіальної громади". Перша група вимагала визнати "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціями, а Росію - країною-агресором.

Друга група - це мешканці будинку №17 кварталу Жовтневої революції, у якому в результаті попадання в нього снаряду 23 червня 2014 почалася пожежа. Води, щоб погасити його в місті не було, через бойові дії рятувальники не могли виконувати свою роботу. Будинок горів три дні. Від перегріву обвалилося перекриття двох із трьох під'їздів. У результаті пожежі, без житла залишилися понад 72 сімей, а проблема виплати компенсацій за зруйноване житло, держава не вирішила досі.

На початку сесії депутат міської ради Олег Кострюков запропонував внести до порядку денного питання про "визнання "ЛНР-ДНР" терористичними організаціями, а Російську Федерацію країною агресором".

Секретар міської ради Михайло Власов заявив: "За регламентом питання до порядку денного сесії повинні вноситися не пізніше, ніж за один день до сесії, і оскільки цього питання не було внесено, пропоную депутатам проголосувати про внесення даного питання до порядку денного".

Із присутніх 24-х (з 42-х) лисичанських обранців, депутати проголосували таким чином: "за" внесення до порядку денного -13, "утрималися" - 9, "проти" -2 (депутати К.Гатілов і Г.Фоменко) .

У відповідь деякі присутні в залі активісти встали і скандували: "Ганьба!", "Банду Геть!".

Нагадаємо, що 11 червня 2014 депутати Лисичанської міської ради з Сергієм Баранником у перших рядах (нібито під дулами автоматів), проголосували за визнання ЛНР.

Зараз ви читаєте новину «Лисичанська міська рада не захотіла визнати "ЛНР-ДНР" терористами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути