Ексклюзиви
середа, 07 вересня 2016 13:48

Лещенко поїхав з країни після скандалу з квартирою

Лещенко поїхав з країни після скандалу з квартирою
фото: twitter.com

Національне антикорупційне бюро України має з'ясувати, чи є підстави притягнути до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Лещенка через можливі корупційні правопорушення.

Про це заявив перший заступник голови Комітету з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради Павло Пинзеник, виступаючи з парламентської трибуни.

Учора стало відомо, що Лещенко купив елітну нерухомість у центрі Києва вартістю понад $300 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Боротися з корупцією не так і збитково для власної кишені" - соцмережі про квартиру Лещенка

"Ідеться про можливі корупційні правопорушення у діях окремих осіб, які мають вплив на українську політику протягом багатьох років, які займають високі посади, є власниками авторитетних медіа", - сказав голова комітету.

Зокрема, можливе корупційне походження коштів, ухилення від сплати податків, заниження вартості об'єкту оподаткування, внесення в договори купівлі-продажу елітної нерухомості завідомо неправдивої інформації, що може мати ознаки шахрайства.

При цьому Пинзеник заявив, що його виступ "не є просто заявою для ЗМІ, а згідно зі статтею 214 КПК України є повідомленням про злочин".

"На підставі цього повідомлення Національне антикорупційне бюро України повинне внести інформацію до єдиного реєстру розслідувань. Після цього протягом 24 годин ми хотіли би почути від НАБУ про наявність або відсутність підстав для притягнення до кримінальної відповідальності зазначених у повідомленні осіб", - наголосив Павло Пинзеник.

Голова комітету повідомив, що після оприлюднення скандальної інформації Лещенко залишив територію України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мирослава Ґонґадзе поставила на місце Сергія Лещенка

"Фігуранти розслідувань, які згадуються у цій залі, розбігаються, як таргани. Один побіг у Крим (суддя-хабарник Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус, якого спіймали на хабарі у $150 тис. Парламент дозволив його арешт. - gazeta.ua)

Пинзеник звернувся до правоохоронних органів з проханням прислухатися до заяв політиків у сесійній залі.

"Коли ми говоримо, що народні депутати Каплін чи Добродомов працюють на російську розвідку, то це потрібно розслідувати. Коли говоримо, що народний депутат Лещенко може бути причетний до корупції, це теж потрібно розслідувати", - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко зробив скандальну заяву про квартиру Лещенка

Зараз ви читаєте новину «Лещенко поїхав з країни після скандалу з квартирою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути