понеділок, 20 жовтня 2014 11:42

Лавров сподівається, що стосунки між Росією і США досягли дна

Лавров сподівається, що стосунки між Росією і США досягли дна
Сергій Лавров. Фото: giga.ua

Глава МЗС РФ Сергій Лавров не згоден, що відносини Москви і Вашингтона в даний період можна охарактеризувати, як "холодну війну".

Про це він сказав в понеділок в Москві.

"Звичайно, це не "холодна війна". Правильніше задаватися питанням, куди ці відносини йдуть? Ви знаєте, вони вже вниз пішли досить далеко і глибоко. Я дуже сподіваюся, що це зниження рівня взаємодії досягло якогось дна, принаймні, поки рух йде без подальших спадів, але і без будь-яких спроб підняти ці відносини", - сказав він.

За його словами, часті зустрічі на рівні глав зовнішньополітичних відомств Росії та США свідчать про розуміння Вашингтоном "ненормальності" у відносинах між країнами. Зустріч Лаврова з держсекретарем США Джоном Керрі минулого тижня в Парижі була тринадцятою за цей рік.

Лавров нагадав про припинення з ініціативи Вашингтона роботи двосторонньої президентської комісії. "Хто від цього страждає? Страждають конкретні програми, конкретні питання, які вимагають свого вирішення, у вирішенні яких зацікавлені не тільки Москва і Вашингтон, а й багато інших країн", - сказав він.

Лавров також заявив, що Москва не буде переривати відносини з Вашингтоном, необхідні для вирішення багатьох світових проблем.

"Росія не збирається вставати в позу ображеного, стріляти собі в ногу, підривати якісь завдання, від яких залежить безпека в світі - ті ж проблеми нерозповсюдження зброї масового знищення та багато іншого"​​, - сказав Лавров.

Як зазначив міністр, в ході минулої зустрічі з держсекретарем США Джоном Керрі було підтверджено, що від взаємодії двох країн дуже багато залежить у світі.

"Ми будемо прагнути, щоб така взаємодія продовжувати", - сказав Лавров.

Зараз ви читаєте новину «Лавров сподівається, що стосунки між Росією і США досягли дна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути