Ексклюзиви
вівторок, 06 жовтня 2015 16:04

Круть: Європа шантажуватиме Україну кредитом по газу

Круть: Європа шантажуватиме Україну кредитом по газу
Reuters

Порошенко у лютому підписав Мінські домовленості і Захід змушуватиме Україну їх виконувати.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Антон Круть.

"Амністія російських полонених, вибори на Донбасі і прийняття особливого статусу прописані у Мінських домовленостях від 12 лютого. Їх підписав президент Петро Порошенко. Уникнути того, на що власноруч погодились, неможливо. Україні залишається лише демонструвати західним партнерам порушення Росією своєї частини угоди. Це погано спрацьовує. Було Дебальцеве і ЄС зробив вигляд, що нічого не відбулося. Захід протискатиме буквальне виконання Мінську- 2", - сказав він.

На думку експерта, заяви політиків про тиск з боку Росії розраховані лише на українське суспільство.

"Інтерв`ю Порошенка, прес-конференції Адміністрації президента про тиск з боку Росії і порушення домовленостей- послання для внутрішнього вжитку української аудиторії. На думку Заходу це не впливатиме. Від нас вимагатимуть застосування закону про особливий статус Донбасу. В день виборів його введуть тимчасово. Після підтвердження ОБСЄ він застосовуватиметься у повній мірі. Росія отримає усе, що хотіла. Ще й відтермінування повернення контролю Україні над кордоном і відведення власних військ. Розпочнеться боротьба за керування Донбасом. Які будуть ставленики, впливи, довибори на мажоритарних округах на цих територіях до Верховної Ради? Площина ніби-то українська, внутрішньополітична. А насправді під впливом Росії. Путін намагатиметься діяти через слабку ланку української державності" ,- зазначив Круть.

Політолог наголосив, що Європа застосовуватиме кредит по газу як головний важель впливу на Україну.

"Мінські домовленості підписувались у лютому в умовах військової поразки. Ми програли цю війну. Втратили території. Захід змушує нашу владу приймати жахливі для держави закони. У липні ЄБРР (Європейський банк реконструкції та розвитку- ред.) обіцяв надати кредит Україні на зимову закачку газу у підземні газосховища. На початку жовтня Франсуа Олланд заявив, що ЄС дотримає слово. Головний європейський важель тиску - це кредит по газу. Цим і шантажуватимуть", - додав він.

Нагадаємо, вчора в Адміністрації президента заявили, що Петру Порошенку на переговорах 2 жовтня у Парижі Росія намагалася нав'язати власний сценарій. Мова йшла про прийняття нових законів про амністію, вибори на Донбасі і його особливий статус.

Зараз ви читаєте новину «Круть: Європа шантажуватиме Україну кредитом по газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути