Ексклюзиви
понеділок, 02 лютого 2015 09:03

Кримські татари виступили проти пам'ятника Сталіну в Ялті

Кримські татари виступили проти пам'ятника Сталіну в Ялті

Національний рух кримських татар звернувся до влади Росії з рішучим протестом у зв'язку з рішенням кримської влади встановити пам'ятник "Великій трійці" (І. Сталіну, Ф. Рузвельту і У. Черчиллю) в Ялті.

Представники руху розцінюють це, "як явну ознаку відродження неосталінізму і повернення до часів терору і позасудових розправ".

"Подібна практика "нерозважливих рішень" призведе до ще більшого розколу в кримському співтоваристві", - сказано в протестному зверненні.

Документ спрямований на адресу президента Росії Володимира Путіна, керівництва Держдуми і Ради Федерації і російській Генпрокуратурі.

"Наполегливо закликаємо керівництво Російської Федерації, якщо ви дійсно засуджуєте практику злочинів сталінського режиму проти цілих народів і рішуче відмовляєтеся від злочинної спадщини, зупиніть це аморальне рішення кримської влади", - звертаються представники національного руху кримських татар.

Раніше в кримському "уряді" повідомили, що до 70-річчя Ялтинської конференції в Лівадії, обіцяють встановити пам'ятник "Великій трійці" роботи Зураба Церетелі вагою в 10 тонн. До цього пам'ятник хотіли встановити у Волгограді, але обласна і міська влада не дійшли до єдиної думки, і скульптура залишилася в майстерні Церетелі.

Кримська (Ялтинська) конференція керівників урядів трьох союзних держав антигітлерівської коаліції - СРСР, США і Великобританії - проходила з 4 по 11 лютого 1945 року.

Зараз ви читаєте новину «Кримські татари виступили проти пам'ятника Сталіну в Ялті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути