Ексклюзиви
середа, 06 травня 2015 10:25

Кримінал за заперечення Голодомору і Голокосту, денонсація угод між Україною та Росією - найцікавіші законопроекти

Кримінал за заперечення Голодомору і Голокосту,  денонсація угод між Україною та Росією - найцікавіші законопроекти
УНІАН

Протягом минулого та цього тижня у Верховній Раді зареєстрували 37 законопроектів.

Карати тюрмою за заперечення Голодомору та Голокосту пропонує у законопроекті № 2756  позафракційний нардеп Олександр Фельдман. Документ передбачає доповнення Кримінального кодексу України новою статтею "Публічне заперечення Голодомору 1932 – 1933 років в Україні як геноциду українського народу та Голокосту як геноциду єврейського народу" та зміну до статті 216 ККУ - штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до 2 років. За такі самі дії, вчинені службовими особами або якщо вони вчинені повторно, нардеп пропонує карати позбавленням волі на строк до 4 років.

Спростити процедуру надання громадянства тим, хто має намір захищати незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України при проведенні АТО, введенні воєнного чи надзвичайного стану пропонує у законопроекті № 2759 нардеп від "Самопомочі" Семен Семенченко. Документ передбачає внесення змін до Закону "Про громадянство". Тим, хто хоче захищати цілісніть країни, пропонується не відмовляти "у прийнятті до громадянства з підстав їх незаконного перебування на території України та/або відсутності реєстрації місця проживання або місця перебування".

Визначити відсоток європейського та українського продукту в телерадіоефірах пропонують нардепи від "Народного фронту" Вікторія Сюмар, Дмитро Стеценко, Сергій Висоцький та "Самопомочі" - Олександр Опанасенко. У змінах до Закону "Про телебачення і радіомовлення" для ліцензіатів у проміжках часу між 07.00 та 23.00 визначають наступні пропорції між українськими та європейськимии передачами: європейські повинні становити не менше 80 % загального тижневого обсягу мовлення, у тому числі не менше 50% загального тижневого обсягу мовлення – українські. Крім того у радіопрограмах музичні твори українських авторів і виконавців, на думку парламентарів, повинні становити не менше 50% загального щотижневого обсягу мовлення.

Денонсувати ряд угод між Україною та Росією пропонують у законопроектах №0016, 0017, 0018 та 0019 нардепи від Радикальної партії Олега Ляшка. Зокрема, пропонується денонсувати угоди про взаємну охорону секретної інформації, організацію військових міждержавних перевезень та розрахунки за них, співробітництво в галузі воєнної розвідки та співробітництво у військовій галузі.

Зараз ви читаєте новину «Кримінал за заперечення Голодомору і Голокосту, денонсація угод між Україною та Росією - найцікавіші законопроекти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути