пʼятниця, 27 березня 2015 12:21

Крим готовий розмістити в себе ядерну зброю, якщо цього захоче Москва

Крим готовий розмістити в себе ядерну зброю, якщо цього захоче Москва
Фото: ria.ru

Влада Криму підтримає розміщення ядерної зброї на півострові, якщо таке рішення буде прийнято в Москві, заявив глава республіки Сергій Аксьонов. Про це повідомляє РІА "Новости".

Міноборони РФ в рамках нещодавньої раптової перевірки бойової готовності повідомляло про плани перебазування в Крим десяти ракетоносців Ту-22М3 дальньої авіації, які можуть нести ядерну зброю, однак про плани направити власне ядерні боєголовки нічого не говорилося.

У свою чергу CША висловили стурбованість можливим розміщенням російської ядерної зброї в Криму. У відповідь директор департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС РФ Михайло Ульянов заявляв, що Москва має право розмістити ядерну зброю в Криму, але поки даних про такі плани немає.

"Якщо буде такий наказ верхового головнокомандувача, ми його підтримаємо", - сказав Аксьонов.

Він упевнений, що наявність ядерної зброї абсолютно безпечна для навколишнього середовища і населення, оскільки у Росії найдосконаліші технології в світі.

Нагадаємо, депутат Верховної Ради та лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв раніше заявляв, що окупаційна російська влада почала завозити до Криму ракети, здатні носити ядерні боєголовки.

Зараз ви читаєте новину «Крим готовий розмістити в себе ядерну зброю, якщо цього захоче Москва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути