Ексклюзиви
середа, 30 липня 2014 23:17

Країни G7 теж готові розширити санкції проти Росії - ЗМІ

Країни G7 теж готові розширити санкції проти Росії - ЗМІ

Країни "Великої сімки" не виключають нових санкцій відносно Росії у зв'язку з її позицією по Україні. Про це йдеться в спільній заяві G7, прийнятій в середу.

"У Росії все ще є можливість вибрати шлях деескалації, який може привести до зняття санкцій. Але якщо вона цього не зробить, ми як і раніше готові збільшити ціну її ворожих дій", - наголошується в заяві. Країни "Сімки" також у черговий раз звинуватили російську владу в дестабілізації ситуації в Україні.

Країни G7 закликали всі сторони конфлікту в Україні до негайного і довготривалого припинення вогню.

"Ми переконані, що має бути політичне рішення нинішнього конфлікту, який приводить все до більшого числа цивільних жертв. Ми закликаємо до мирного вирішення кризи в Україні і підкреслюємо необхідність реалізувати мирний план президента України Петра) Порошенко без подальших затримок", - йдеться в заяві, поширеній Білим домом.

"Для цього ми закликаємо всі сторони встановити негайне, справжнє, довготривале загальне припинення вогню на основі Берлінської декларації 2 липня з метою підтримати територіальну цілісність України", - заявили країни "Сімки".

Крім того, країни G7 закликали Росію домогтися ефективного контролю на російсько-українському кордоні, в тому числі через спостерігачів ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше Євросоюз затвердив санкції проти восьми громадян і трьох компаній Росії і України. Про це йдеться в комюніке, поширеному прес-службою Ради ЄС. Політичне рішення про розширення санкційного списку і заходів щодо Криму було прийнято постпредами країн ЄС на засіданні у вівторок. У середу Рада остаточно затвердила їх письмової процедури.

Зараз ви читаєте новину «Країни G7 теж готові розширити санкції проти Росії - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути