Ексклюзиви
середа, 22 жовтня 2014 16:56

Кожна політсила повинна зайнятися самолюстрацією, формуючи партійний список - Тягнибок

Кожна політсила повинна зайнятися самолюстрацією, формуючи партійний список - Тягнибок

Для того, щоби в Україні запрацювала люстрація, кожна політична сила повинна спочатку застосувати засади закону "Про очищення влади" до своїх однопартійців. Про це в Івано-Франківську заявив лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок.

"В першу чергу це стосується тих пристосуванців, які сьогодні формують так звані опозиційні партії. І досі незрозуміло – в опозиції до кого вони перебувають? Зважаючи на те, що саме вони 16 січня голосували за диктаторські закони, – мабуть, до своїх співвітчизників-виборців та тих політичних сил, які виступають за проведення економічних реформ, конче необхідних державі", – зазначив Тягнибок.

Він додав, що "Свобода" ще від часів утворення ретельно підходила до відбору охочих вступити до лав об'єднання: "Cвободівцем не став жоден колишній совєцький чиновник, бо світогляд цих осіб базується не на засадах збереження та відновлення української нації – їхня позиція незмінна ще з совєцьких часів: попри все повернути Україну в стійло СССР. Не може бути серед нас і перефарбованих "регіоналів", які ладні що завгодно продати, зрадити будь-кого та будь-що".

Олег Тягнибок зауважив, як іще у квітні 2005-го року наполягав на ухваленні закону про люстрацію: "Якби до мене тоді дослухалися, то в Україні не було б такого рівня корупції, засилля агентів Кремля, режиму Януковича, розкраденої та деморалізованої армії. Не було б цієї війни".

За словами лідера ВО "Свободи", після того, як в Україні запрацював закон "Про очищення влади", кожен громадянин повинен долучитися до його виконання.

"Я вже неодноразово наголошував: в усіх міністерствах та відомствах, очолюваних свободівцями, ми почали люструвати чиновників. Ми також готові підтримати будь-яку громаду, якій необхідна допомога у проведенні люстрації на місцевому рівні. А в наступному парламенті маємо намір ухвалити більш жорсткі закони щодо очищення влади, оскільки чинні норми вважаємо занадто лояльними до корупціонерів та зрадників України", – вважає Олег Тягнибок.

Зараз ви читаєте новину «Кожна політсила повинна зайнятися самолюстрацією, формуючи партійний список - Тягнибок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути