вівторок, 25 грудня 2012 19:12

Кожара буде вичавлювати з МЗС "дух націоналізму" - Карасьов

Кожара буде вичавлювати з МЗС "дух націоналізму" - Карасьов
Вадим Карасьов пояснив, навіщо Януковичу Кожара. Фото: glavcom.ua

Новообраний голова Міністерства зовнішніх справ Леонід Кожара готуватиме на заході сприятливий ґрунт для переобрання Віктора Януковича президентом у 2015.

Таку думку на прес-конференції у Києві висловив політолог Вадим Карасьов.

"Головне завдання нового голови МЗС, як і взагалі МЗС — це створити сприятливі зовнішньо-політичні умови для переобрання Януковича на 2015 рік. Очевидно, пан Кожара, який довів свою ефективність, роз'яснюючи європейцям та американцям ситуацію навколо Тимошенко і Луценка, впорався із цією задачею краще, ніж Грищенко", - переконаний він.

Однак, експерт зауважив, що є ще одна мета нового голови МЗС:

"Друге завдання — це змінити настрої в дипломатичному корпусі України. Бо українська дипломатія - це така закрита, кастова корпорація, яку нинішня влада підозрює, і не безпідставно, до нелояльності до донецьких олігархів і влади загалом, підозрює у прихованому націоналізмі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Януковича поставили хрест на Митному союзі – Чорновіл про призначення Кожари

Карасьов пояснив: "Для цього є певні підстави. Адже ми пам'ятаємо, як МЗС поставився до виборів 2004 року. Це дуже важливо. Адже тоді це зіграло неймовірну роль для вирішення революційної ситуації в Україні, коли фактично західні партнери взяли на себе модерацію відносин між Кучмою, Януковичем і Ющенком".

"Тому завдання Кожари полягає в тому, щоби змінити цю внутрішню закриту корпорацію, провести кадрові зміни у дипкорпусі, змінити частково і кадри у посольствах. Щоби там було менше духу націоналізму та "помаранчевості", - додав політолог.

"Кожара не стільки від дипкорпусу, як від Партії регіонів, який має змінити дух дипломатії і створити сприятливі для нинішньої влади зовнішньо-політичні умови для його переобрання у 2015 році", - підсумував Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «Кожара буде вичавлювати з МЗС "дух націоналізму" - Карасьов ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути