Ексклюзиви
пʼятниця, 09 жовтня 2015 15:44

Космос, енергетика, авіація: Україна і Казахстан підписали "дорожню карту" співпраці

Космос, енергетика, авіація: Україна і Казахстан підписали "дорожню карту" співпраці

План дій розвитку українсько-казахстанських відносин на 2015-2017 роки підписали віце-прем'єр-міністр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко та перший заступник прем'єр-міністра Казахстану Бакітжан Сагінтаєв.

Церемонія підписання відбулася в Астані, - повідомляє прес-служба уряду.

Сторони визначили кроки щодо співпраці в торговельно-економічних відносинах, паливно-енергетичному, агропромисловому комплексах, в галузі транспорту, промисловості, космічній сфері.

Дві країни реалізують угоду про створення українсько-казахстанської ділової ради і забезпечать регулярний обмін інформацією між торговими палатами двох країн.

Також вивчатиметься можливіть організації поставок казахстанської нафти в Україну та її транзиту через територію нашої країни трубопровідним транспортом.

Дорожня карта також передбачає можливість вивчення комплексної співпраці в атомній сфері, у тому числі по видобуванню уранових руд, постачанням природного і збагаченого урану, компонентів ядерного палива і в майбутньому тепловиділяючих збірок казахстанського виробництва для атомних реакторів України.

Згідно з документом буде вивчено питання поставок казахстанського природного газу в Україну, а також транзиту туркменського та узбецького природного газу через Казахстан в Україну.

Документ передбачає проведення консультацій на рівні авіаційних адміністрацій Казахстану та України про подальший розвиток авіасполучення між двома країнами.

Крім того, залізничні адміністрації проведуть роботу по встановленню пільгових тарифних ставок при транзитних перевезеннях казахстанських вантажів по території України та українських вантажів транзитом по території Казахстану, а також вивчать можливість організації контейнерних перевезень в напрямку Європа-Китай-Європа з використанням поїздів "Вікінг" і "Номад Експрес".

Відповідно до "Дорожньої карти" буде вивчено питання поставок казахстанській стороні готової продукції українського виробництва нафтогазового машинобудування, а також пропозиції щодо організації спільного виробництва нафтогазового обладнання на території Казахстану. Будуть вивчені також пропозиції України щодо організації спільного виробництва комунальної, дорожньо-будівельної та підйомно-транспортної техніки на території Казахстану.

Крім того, Україна і Казахстан домовилися визначити конкретні напрями співробітництва у сфері космічної діяльності та можливостей участі казахстанських та українських підприємств у спільних проектах.

Зараз ви читаєте новину «Космос, енергетика, авіація: Україна і Казахстан підписали "дорожню карту" співпраці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути