Ексклюзиви
неділя, 05 січня 2014 18:45

Конституція для всіх - експерт назвав основний урок Майдану

Конституція для всіх - експерт назвав основний урок Майдану
Фото: vesti.ua

Президент ВГО "Інститут виборчого права", колишній народний депутат Юрій Ключковський переконаний, що Майдан звернув увагу на те, що дія Конституції розповсюджується на всіх.

Про це експерт сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Один із основних уроків Майдану – Конституція для всіх. За нею людина може робити все те, що не заборонено, але влада може робити тільки те, що прямо дозволено", - наголосив експерт.

Окрім того, він додав: "У нас, на превеликий жаль, влада робить все, що хоче, а людям створює видумані перешкоди. Як наприклад, перешкода з проведенням мітингів, коли суди масово це забороняють. Над Майданом теж висить ця загроза", - наголосив президент ВГО "Інститут виборчого права".

Водночас, він наголосив, що "основа діяльності держави – дотримання основного закону". "Якщо влада не дотримується Конституції, якщо Вищий адміністративний суд дозволяє собі припиняти повноваження народного депутата, яки склав присягу; якщо безневинних побитих людей садять до тюрми, то про яку Конституцію в нашій країні говорити? Ця безкарність, вседозволеність влади – є нищівним фактором для української демократії", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Конституція для всіх - експерт назвав основний урок Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

214

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути