Ексклюзиви
четвер, 29 вересня 2016 13:57

Коломойський-герой, візи для росіян, відновлення ядерного статусу - що пишуть Порошенкові

Коломойський-герой, візи для росіян, відновлення ядерного статусу - що пишуть Порошенкові
УНІАН

Протягом вересня на сайті президента з'явилося 406 електронних петицій.

Gazeta.ua пропонує найцікавіші. Щоб документ потрапив на стіл президенту, потрібно назбирати 25 тис. підписів протягом 3 місяців.

Державні службовці повинні спілкуватися державною мовою. Автор пропонує дисциплінарну відповідальність для тих, хто не виконує вимог закону "Про державну службу", та сформувати систему контролю за цим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Другий термін Порошенка: депутат припідняв завісу підготовки

За хабар у колонію пожиттєво. "Прошу ввести закон. Если чиновник взял взятку, то никаких залогов, законов "Савченко". Только с целью недопущения, что могут подложить взятку, дополнительно проверять на детекторе лжи - дважды с целью исключения действительного заказа или ошибки при прохождении проверки", - йдеться у документі.

Змусити пройти всіх депутатів "Детектор брехні". "Якщо депутат не пройде дану процедуру, заборонити в подальшому обіймати дані посади та висуватися на виборах", - вважає автор.

Інша петиція стосується відновлення ядерного потенціалу України. Це потрібно "для стримування агресії та запобігання аналогічним ситуаціям у майбутньому".

Надати Ігореві Коломойському звання Героя України. "За визначні заслуги перед Батьківщиною шляхом відстоювання територіальної цілісності держави в боротьбі із сепаратизмом та російською агресією, вагомий внесок у відновлення військового потенціалу, як приклад патріотизму та волонтерської діяльності", - йдеться в документі.

Вилучити з обігу банкноти номіналом 500 грн. Це унеможливить тіньові розрахунки, вважає автор документа.

"У США, наприклад, найбільша банкнота - 100 доларів. Аналогічної думки дійшли і в Європейському Союзі, затвердивши план поступового виведення з обігу банкноти у 500 євро з 2018 року", - сказано в петиції.

Обмежити продаж алкоголю в нічний час. "З досвіду Черкас. Після заборони продажу алкоголю в нічний час в обласному центрі зменшилася утричі кількість злочинів, які раніше здійснювалися на тлі розпиття спиртних напоїв: хуліганство, дрібні крадіжки, бійки тощо. Але найголовніше – люди почали менше вживати алкоголь і наша нація стала здоровішою. На початку вересня 2016 року Верховний Суд постановив, що органи місцевого самоврядування не можуть забороняти магазинам і кіоскам продаж алкоголю у нічний час. Фактично суд став на бік продавців алкоголю", - йдеться у тексті.

Україні необхідно демонстративно вийти з СНД. "Від СНД немає користі для України. СНД за стільки років не створила взаємовигідних умов торгівлі, не вирішила жодних безпекових питань, взагалі ніякої користі нікому не принесла", - вказує автор.

Позбавити права на безкоштовне житло депутатів, поліцію, прокуратуру, суддів. "У них і так зарплати вищі, аніж у громадян, які своїми мозолями створюють для них усі блага на високі зарплати, достойну пенсію та безкоштовне житло. Залишити це право тільки для військових та дітей-сиріт", - йдеться у петиції.

Заборонити носити військову форму одягу громадянам, які не є військовослужбовцями. "Користуючись довірою народу до армії, злочинні угруповання для проведення рейдерських захоплень та інших провокаційних заходів використовують "тітушок" у військовій формі", - пише автор.

Запровадити візовий режим з Російською Федерацією. "Враховуючи українсько-російську війну, яка триває третій рік, постійний економічний і політичний тиск на нашу державу з боку Росії", - йдеться у документі.

Сервер петицій з'явився на сайті президента у серпні 2015 року. Перша петиція, яка досягла необхідної кількості голосів, була від Української асоціації власників зброї. У ній вимагали законодавчо затвердити право громадян на захист.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський-герой, візи для росіян, відновлення ядерного статусу - що пишуть Порошенкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути