пʼятниця, 27 березня 2015 11:43

Коломойський влаштував прощальний банкет в Дніпропетровській ОДА
25

Фото: Новое время

У Дніпропетровську з учорашнього дня новий губернатор - Валентин Резніченко.

Президент Петро Порошенко представив його місцевому активу, зробивши позапланову поїздку в Дніпро, - пише "Новий час".

На захід запросили 400 осіб. Вранці стало відомо, що на представленні нового голови ОДА буде присутній і колишній губернатор - Ігор Коломойський.

Зустріч повинна була початися о 16.15 в залі на 3-му поверсі. Серед прибулих - місцеві чиновники, депутати, бізнесмени. Наприклад, глава Приватбанку Олександр Дубілет.

У холі зі знайомими спілкувався нардеп Валентин Дідич, який нещодавно вийшов з фракції Блоку Петра Порошенка. Питаю, що він думає про нового губернатора. "Я з ним не знайомий, але знаю його послужний список. Остання його посада - голова Запорізької ОДА. За відгуками він вміє працювати з громадськістю", - каже т нардеп.

Юрій Береза, нардеп від Народного фронту (НФ) і перший керівник батальйону Дніпра-1, теж обходиться без гострих заяв на адресу нового керівництва і лише говорить про попередників. "Коломойський для мене друг. Те, що зробив Коломойський для України, зможе оцінити тільки історія", - говорить нардеп.

Захід затримується. "Я тоді і заходити не буду. Їду на репетицію і концерт кабаре", - пояснює відомий дніпропетровський блогер і засновник кабаре "Веселий Песец'" Євген Гендін.

У залі душно. Президента очікували годину. Не тільки всередині будівлі ОДА, а й на вулиці. Колони з українськими прапорами, зібралися, як видно, не випадково, а організовано.

"Ти знаєш Резніченко?", - запитую у колишнього журналіста і нинішнього нардепа Костянтина Усова. "Так, вчора познайомилися в АП. Він уже виконує свої обов'язки", - відповідає він.

Незадовго до появи Порошенко і його супроводу, в зал прийшли члени команди, які управляли областю до цих днів. Нардеп Борис Філатов, один із соратників Коломойського, зайняв місце в першому ряду. Пізніше тут з'явився і колишній заступник губернатора Геннадій Корбан.

Новий глава ОДА Резніченко увійшов до зали разом з президентом і першим заступником глави АП Віталієм Ковальчуком, міністром МВС Арсеном Аваковим, але без Коломойського.

Той з'явився вже після того, як пролунав Гімн і слова "Слава Україні". Порошенко не скупився на слова подяки команді Коломойського. "Я впевнений, що Ігор Валерійович Коломойський і його команда - справжні патріоти України, які в найскладніший час взяли на себе величезну відповідальність", - заявив президент і наголосив, що в його діях немає нічого персонального.

Весь захід тривав менше години. Порошенко пояснив, що в Києві його чекають справи. Підхід до преси обмежився відповіддю на два запитання. "Не активненько", - резюмував хід усієї зустрічі хтось із присутніх.

І старе і нове керівництво області поїхало в аеропорт проводжати київську команду на літак.

Новий губернатор на 7-му поверсі ще не з'являвся. Він поїхав в Запоріжжя, але на вихідних вже буде в місті.

Один із заступників Коломойського, Святослав Олійник, працюватиме в новій команді. За словами Філатова, в найближчі дні Олійника призначать першим заступником губернатора.

В оточенні ж Коломойського обговорюють можливість створення власної політичної сили, яка розпочне свій похід у велику політику з участі в осінніх місцевих виборах. Правда, офіційно цю інформацію поки не підтверджують.

Провівши президента в аеропорт, Коломойський повернувся в ОДА. На 7-му поверсі, в кабінеті Корбана зібралася його команда на останній банкет в цій будівлі.

Коломойський віддалився на час до свого кабінету, щоб дати інтерв'ю телеканалу 1 + 1. Усі присутні дивилися це шоу в прямому ефірі, включаючи охорону.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський влаштував прощальний банкет в Дніпропетровській ОДА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути