Ексклюзиви
середа, 09 липня 2014 10:50

Коломойський хоче справедливості відносно Ахметова — експерт

Коломойський хоче справедливості відносно Ахметова — експерт
Фото: m.gordonua.com

В Україні майно колишніх високопосадовців не може бути заарештовано через суди. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політтехнолог Денис Богуш.

"Який суд у нас може прийняти правильне рішення? Тут вся проблема в суддях і прокурорах. 99 відсотків — це корупціонери. Кожен має свої "скелети в шафі". Тому вони зараз краще все спустять на гальма. Якщо провести судову реформу і реформу прокуратури, є шанс відновити справедливість", - наголосив він.

Коментуючи заяву губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського про те, що держава зобов'язана провести конфіскацію майна прибічників сепаратизму, Богуш пояснив: "Є загальносвітова практика: всі, хто фінансують тероризм, є причетними до цих злочинів. Виходить, те, що сталося на Донбасі — на совісті тих, хто дає гроші сепаратистам. Зараз провина на багатьох наших людях, зокрема на Ахметові та Януковичі".

За словами політтехнолога, заяву Коломойського має свій сенс. "У Ахметова публічні активи складали 15 мільярдів доларів. Це не те, що заховане як в Януковича або Путіна, невідомо скільки. Тут все було перевірено різними міжнародними структурами. Коломойський таких активів не має. Враховуючи, що він фінансує частину антитерористичної операції, а Ахметов — дає гроші іншій стороні, то йому хотілося б якоїсь справедливості. Олігархи на якомусь етапі можуть дуже сильно допомогти. Проте далі вони перетворюють ці гроші на владу. Можемо отримати таку ж федералізацію лише в профіль — правитимуть олігархи і якісь клани", - зазначив експерт.

Нагадаємо, в пресі з'явилася інформація, що в Австрії арештовано майно сина екс-прем'єра Миколи Азарова Олексія.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський хоче справедливості відносно Ахметова — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути