Ексклюзиви
вівторок, 12 лютого 2013 20:29

Колишнього помічника Ющенка депортували з Росії

Автор: Фото надане депутатом
 

11 лютого в аеропорту "Домодєдово", що у Москві, на пункті паспортного контролю працівники аеропорту зупинили депутата Обухівської міської ради від партії "Пора" Дмитра Сенниченка.

Без жодних пояснень провели у кімнату утримання та випустили лише ввечері, коли звідти відправлявся літак в Україну. Вже у Києві йому дали на руки письмове пояснення, де зазначалося, що він "не имеет оснований на въезд в РФ".

"Я їхав до свого товариша. Узяв квиток на 11 лютого, а назад планував повертатися 14-го. Мав при собі невеличку сумку. Підійшов до пункту паспортного контролю. Там перевірили мої документи і відразу натиснули кнопку на столі. До нас підійшли військові і без пояснень повели до кімнати утримання. Там просидів до вечора. Після цього посадили у літак в Україну. Добре, що того дня був ще рейс. Бо зі мною у кімнаті утримання були й інші люди, які пояснили, що сидять там уже кілька днів", - розповів Gazeta.ua Дмитро Сенниченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головну FEMENку затримали в Росії через напад на патріарха Кирила

Документи депутату повернули лише в Україні.

"Їх напевно передали через бортпровідника. Дали також папірець, в якому зазначалося, що у мене немає підстав приїжджати в Російську Федерацію. Звісно, я відразу подзвонив у МВС. Там мене перенаправили у консульську службу. Ті перемкнули на відділ оперативної роботи. І лише там мені пояснили, що можу позиватися лише у випадку, якщо у мене в Росії є родичі, до яких мене не пустили. Але, звісно, родичів у мене там немає", - пояснив Сенниченко.

Автор: Фото надане депутатом
 

Депутат припустив, що депортація може бути пов'язана з його зв'язками із "Порою".

"Коли був у виконкомі "Пори", нас вносили в якісь списки. Уже траплялися випадки, коли не пропускали членів партії у Росію", - пригадав чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього помічника Ющенка депортували з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути