Ексклюзиви
неділя, 11 жовтня 2015 12:57

Колишній радник Путіна розповів, скільки коштувала війна Росії проти України

Колишній радник Путіна розповів, скільки коштувала війна Росії проти України

Росія витратила на війну в Україні 377 мільярдів доларів.

Про це у своєму блозі пише колишній радник президента Росії Андрій Іларіонов.

Спочатку він нагадує, що спроби оцінити вартість війни вже здійснювалися.

"Один з варіантів оцінки вартості війни з Україною був запропонований у доповіді "Путін.Война". Підсумкова оцінка, отримана підсумовуванням результатів за кількома відзначеним в доповіді позиціям (прямі витрати, біженці, Крим), склала близько 800 млрд. руб., або приблизно 18 млрд.дол. по курсу що переважав в 2014-15 рр", - пише він.

"Однак ця оцінка не охоплює всіх витрат, які в цьому випадку слід враховувати. По-перше, всі військові витрати у війні проти України набагато більше, ніж прямі витрати на ведення військових дій безпосередньо на території України. По-друге, витрати на підготовку і ведення війни з України почали здійснюватися задовго до початку військових дій проти України. По-третє, нинішня війна, розпочата Кремлем, - це війна не тільки з Україною. По-четверте, додаткові витрати у зв'язку з підготовкою та веденням військових дій несе не тільки державний бюджет, а й приватний сектор", - наголошує Іларіонов.

Зрештою, навівши розрахунки він наводить остаточну суму.

"Загальна ціна нинішньої війни (додаткові військові витрати плюс додатковий відтік приватного каітала) в 2012-15 рр. оцінюється в середньому приблизно в 94 млрд.дол. на рік, в цілому за чотири роки - приблизно в 377 млрд.дол", - пише він.

"При оцінці вартості нинішньої війни не враховувалися людські втрати (у Росії, в Україні, в інших країнах), вартість зруйнованого житла, виробничої, транспортної, іншої інфраструктури, витрати, пов'язані з переміщенням мільйонів біженців, їх реабілітацією та облаштуванням на нових місцях і деякі інші витрати", - зазначає він.

Зараз ви читаєте новину «Колишній радник Путіна розповів, скільки коштувала війна Росії проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути