Ексклюзиви
пʼятниця, 26 грудня 2014 09:27

Колишній помічник прокурора США може очолити Антикорупційне бюро - ЗМІ

Колишній помічник прокурора США може очолити Антикорупційне бюро - ЗМІ
minjust.gov.ua

На посаду директора Національного Антикорупційного бюро претендує колишній федеральний прокурор, помічник прокурора США Богдан Вітвіцький, українець за походженням.

Про це пише "ЛІГАБізнесІнформ" посилаючись на свої джерела.

Переговори з ним ведуть представники Адміністрації президента. "Він не прийняв остаточного рішення, тому що поки не отримав гарантій незалежності посади", - говорить людина, особисто знайома з Богданом Вітвіцьким. Раніше його кандидатуру розглядали на членство в конкурсну комісію, яка обере директора Національного антикорупційного бюро.

Серед претендентів на місце головного борця країни з корупцією все ще залишається колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі. Його персону запропонував член конкурсної комісії Юрій Бутусов. За його словами, Саакашвілі поки не прийняв остаточного рішення, оскільки чекає "більш конкретної пропозиції". Правда, для цього йому доведеться прийняти громадянство України і, відповідно до антикорупційним законом, вирішити питання із закриттям кримінальних справ проти себе на батьківщині.

Гіпотетично на пост директора можуть претендувати грузини Давид Сакварелідзе і Гізо Углава, яким комісія з питань громадянства при президентові 22 грудня рекомендувала надати українське громадянство. І той, і інший в Грузії працювали заступниками Головного прокурора і успішно займалися питаннями боротьби з корупцією. Однак прізвище Сакварелідзе джерела називають в числі кандидатів на пост заступника глави ГПУ.

Всього, за словами члена конкурсної комісії Йосипа Зісельса, у списку можуть бути більше 10 претендентів.

Зараз ви читаєте новину «Колишній помічник прокурора США може очолити Антикорупційне бюро - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути