понеділок, 26 січня 2015 22:10

Коли Захарченко говорить про наступ, він озвучує плани Росії - екстрене засідання Радбезу ООН

Коли Захарченко говорить про наступ, він озвучує плани Росії - екстрене засідання Радбезу ООН
Фото: slovovolyni.com

Сьогодні проходить екстрене засідання Ради Безпеки ООН по Україні. Більшість спікерів у своїх виступах висловили єдину позицію - вони не вірять у непричетність Росії до агресії на Донбасі і вимагають вплинути на бойовиків і перестати надавати їм військову допомогу.

"Маріуполь знаходиться за межами безпосередньої зони конфлікту. Тому можна зробити висновок, що "ДНР", яка здійснила ракетний обстріл, умисно завдала удару по цивільному населенню, і це є порушенням Міжнародного гуманітарного права", - заявив заступник Генерального секретаря ООН Джеффрі Фельтман.

Представник Іспанії заявив, що вони підтримують територіальну цілісність України, яка добровільно відмовилася від ядерної зброї. Він зазначив, що Україна - демократична країна, а Росія постачає важке озброєння бойовикам, які розташувалися в житлових кварталах підконтрольних їм міст.

Великобританія була найбільш різкою в своїй критиці Росії. Представник Британії зазначила, що заяви представника РФ Чуркіна про мир на Донбасі нічого не значать.

"І Волноваха, і Маріуполь - справа російських сепаратистів, що доведено ОБСЄ. Цього не було б, якщо б не "Гради" з Росії", - наголошується у зверненні.

Британці нагадали про заяви лідера "ДНР" Захарченка про наступ на Маріуполь і зазначили, що коли він робить такі заяви, то "говорить не тільки про свої наміри, але й про наміри РФ".

"Росія повинна вивести з Донбасу свою техніку і війська, припинити підтримку сепаратистів, мета яких збільшити територію і змістити лінію фронту", - зазначила представник Британії.

Представник Литви назвала Маріуполь найбільш кривавою трагедією після збитого Боїнга і зазначила, що неможливо досягти миру, направляючи війська в іншу країну.

Франція наполягає на продовженні дипломатичних зусиль і переговорах у нормандському форматі.

Нова Зеландія назвала постачання російської техніки і солдатів на Донбасі безвідповідальним. Представник країни стурбований тим, що перспектива великої війни в Україні стає все реальнішою.

Зараз ви читаєте новину «Коли Захарченко говорить про наступ, він озвучує плани Росії - екстрене засідання Радбезу ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути