понеділок, 01 липня 2013 13:30

Коли Патріарх Філарет помре, то почнеться "гризня за ласий шмат" - священик

Коли Патріарх Філарет помре, то почнеться "гризня за ласий шмат" - священик
Отець Андрій Ткачов. Фото: otrok-ua.ru

Те, що Патріарх Філарет сказав, що після його смерті не треба обирати спільного Патріарха для Московського та Київського Патріархату — позитивно, проте тоді почнеться "гризня за пиріг".

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав проієрей храму прп. Агапіта Печерського УПЦ отець Андрій Ткачов.

"На схилі років людина здатна дивувати тверезістю, якщо її не було, або навпаки. Я чую в цьому голосі турботу про власну душу, і про своє місце в історії, бо він боїться безславно загинути і залишити ту руїну, яку він створив. Тому, він переживає про легітимність свого дітища, і хоче, щоб це прийняло божеський вигляд і перестало роздирати країну", - наголосив священник.

Окрім того, він додав, що "в цьому голосі є ноти покаяння, але наскільки вони глибокі — невідомо. Правильно — не було робити розколу. Це як дарити людину по голові цеглою, а потім заплатити гроші, аби її прооперували - це вже не дуже правильно".

"Бувший Владика Філарет, а вже Патріарх Філарет створив велику проблему, а як вже її вичухати із народної шерсті — це серйозне питання. Такі речі не лікуються швидко, та одним адміністративним ходом. Всі ці кроки будуть ускладнені нинішньою ситуацією, і знайдеться той, хто не згоден. Тому тепер буде складно. В України немає легких шляхів. Такі речі мають робитися всенародними, та розумними зусиллями", - висловив думку Ткачов.

Також, він додав, що "сам факт, що він не хоче, щоб по його смерті ніхто не очолив КП — це позитивно, проте там і немає кому його очолювати. Коли він вмре, то почнеться гризня за пиріг, за шапку із хрестиком. Буде те, що відбувається завжди коли ласий шмат залишається без хазяїна".

Нагадаємо, у Синодальному залі Київської патріархії 26 червня відбувся Архієрейський Собор УПЦ КП, на якому були затверджені запропоновані патріархом Філаретом зміни та доповнення до Статуту Церкви.

Суть цих змін зводиться до того, що після смерті патріарха Філарета УПЦ КП, по суті, відмовляється від проведення позачергового Помісного Собору та обрання нового патріарха, щоб відкрити шлях до проведення спільного Об'єднавчого Собору єпископів УПЦ (Московського Патріархату) та УПЦ Київського Патріархату, і на якому був би обраний єдиний першоієрарх об'єднаної Української Православної Церкви.

Зараз ви читаєте новину «Коли Патріарх Філарет помре, то почнеться "гризня за ласий шмат" - священик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

76

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути