Ексклюзиви
вівторок, 30 червня 2015 18:55

Клюєва позбавили права на захист - адвокат

Клюєва позбавили права на захист - адвокат
Фото: 112.ua

У вівторок, 30 червня, Комітет Верховної Ради з питань Регламенту та організації роботи парламенту розглянув подання Генерального прокурора України про надання згоди на затримання, арешт і притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Клюєва.

Як зазначив у коментарі журналістам адвокат депутата Юрій Сухов, Комітет дійшов висновку, що внесення подання в частині залучення Сергія Клюєва до кримінальної відповідальності є безпідставним. З питання надання згоди на затримання та арешт депутата Комітет своєю позицією фактично лише констатував, що є таке звернення, в якому викладена певна інформація. А визначатися по кожному питанню окремо має Верховна Рада.

"Першим проблемним питанням є те, що Генеральна прокуратура попросила дати згоду на арешт, а чинним КПК не передбачена така міра. Так що незрозуміло, як буде виконуватися рішення Верховної Ради, якщо воно буде. І друге, на засіданні, на мій погляд, стався небезпечний прецедент - Комітет відмовив стороні захисту, зокрема, адвокатам Клюєва виступити і викласти свою позицію в його захист. Фактично на Комітеті виступав тільки прокурор, а сторона захисту була позбавлена ​​права виступити ", - заявив Сухов.

На його думку, небезпека даного прецеденту полягає в тому, що слідом за Комітетом Клюєва можуть позбавити права на захист у суді, включаючи і право виступити з останнім словом.

Нагадаємо, 3 червня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності позафракційного народного депутата Сергія Клюєва. За відповідне рішення проголосували 287 народних депутатів, проти проголосували двоє парламентаріїв, 9 народних обранців утрималися, ще 24 не голосували.

Зараз ви читаєте новину «Клюєва позбавили права на захист - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути