Ексклюзиви
неділя, 26 червня 2016 23:16

Клімкін пояснив, як впливає Brexit на безвіз для України

Клімкін пояснив, як впливає Brexit на безвіз для України
news.bigmir.net

Міністр закордонних справ Павло Клімкін визнав, що рішення Великобританії про вихід з ЄС може затримати надання українцям безвізового режиму на кілька тижнів. Проте урядовець запевнив, що про перенесення безвізового режиму між Україною та ЄС на наступний рік поки не йдеться.

Про це глава МЗС заявив у неділю в ефірі телеканалу "Інтер", передає "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю, що в короткостроковій перспективі впливу на важливі для нас речі не буде. Безумовно, це може для нас на місяць відкласти дискусію про безвізовий режим. От зараз Європейський парламент повинен затвердити механізм реагування на міграційні ризики, всі чекали, що він буде схвалений протягом найближчих двох-трьох днів", - сказав Клімкін.

"Зараз, звичайно, всі розмовлятимуть лише про Brexit, таким чином, це може на кілька тижнів затримати, але фундаментальної затримки не буде. Не треба говорити, що зараз це переноситься на наступний рік", - заявив Клімкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третина громадян Німеччини виступає за референдум щодо виходу з ЄС

Нагадаємо, 23 червня Великобританія на референдумі підтримала Brexit - вихід держави з Євросоюзу. При явці в 72% населення - найвищої з початку 1990-х років - 52% проголосували за те, щоб Великобританія вийшла з Євросоюзу. Після оприлюднення результатів референдуму прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, який був головним противником Brexit, оголосив про відставку.

Зараз ви читаєте новину «Клімкін пояснив, як впливає Brexit на безвіз для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути