Ексклюзиви
вівторок, 17 січня 2017 16:01

Клімкін оголосив весь список звинувачень проти Росії

Клімкін оголосив весь список звинувачень проти Росії
Фото: REUTERS

Україна в Міжнародному суді ООН у Гаазі звинувачує Росію в підтримці терористичних актів.

Про це на брифінгу заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"За підтримки Російської Федерації були вчинені акти тероризму. Це збиття літака Малазійських авіаліній, яке забрало 298 життів. Це обстріли житлових районів Маріуполя, коли вбили 30 осіб. Це обстріли житлових районів Краматорська. Це знищення цивільного пасажирського автобуса у Волновасі. Вибух під час Маршу єдності в Харкові", - оголосив Клімкін.

Україна надасть Міжнародному суду ООН достатньо доказів порушеннь із боку Росії та розраховує на справедливе рішення, підкреслив міністр.

"Вимагаємо невідкладно припинити постачання зброї та будь-яких засобів допомоги, тренування збройних формувань, їхнього фінансування. Невідкладно повернути контроль Україні над ділянкою українського-російського кордону, яку ми поки що не контролюємо, з метою попередження будь-яких актів тероризму. Ми вважаємо й аргументуємо, що постійний трафік російських військ, найманців, зброї, грошей сприяє актам тероризму. А також вимагаємо компенсувати збитки, завдані актами тероризму", - наголосив Клімкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Будьте готові" - Аваков зробив заяву щодо Донбасу

16 січня Україна подала до Міжнародного суду ООН у Гаазі позов проти Росії. У документі РФ звинуватили у порушенні Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.
Зараз ви читаєте новину «Клімкін оголосив весь список звинувачень проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути