Ексклюзиви
неділя, 25 січня 2015 18:15

"Кіборги вистояли...", "Схід і захід разом!", "Я - Маріуполь" - найвражаючі акції тижня, що минає
6

Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших протестів та акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 19 по 25 січня.

19 січня, Київ

На Михайлівській площі у Києві пройшла акція пам'яті російського правозахисника Станіслава Маркелова та журналістки Анастасії Бабурової. Шість років тому їх було застрелено в центрі Москви за виступи проти ультраправого терору і фашизації російського суспільства. Учасники акції виступили також проти проявів фашизму та неонацизму як в Росії, так і в Україні.

20 січня, Київ

До дня Криму кілька десятків вимушених переселенців з півострова прийшли до посольства Російської Федерації у Києві. Люди вийшли із плакатами "Крим – це Україна", "Російські окупанти – геть із Криму!" та українськими прапорами.

21 січня, Київ

Працівники 30-кілометрової зони відчуження вийшли під Кабмін з вимогою виплатити їм заборговану ще з минулого року заробітну плату. За словами учасників акції, вони не отримують грошей вже 3 місяці.

21 січня, Харків

Представники "Правого сектору", "Східного корпусу" та харківського руху "ультрас" поштовхалися з міліцією біля будівлі Харківської міської ради. Молоді люди закидали людей в формі сніжками та яйцями. У натовпі хтось застосовував сльозогінний газ. Інцидент виник після того, як активісти затримали депутата міськради Віктора Кітаніна та хотіли вкинути його у смітник. Міліція взяла Кітаніна в кільце та вивела на безпечну відстань.

22 січня, Київ

Цього дня в Україні відзначають День Соборності. Урочистості відбулися у багатьох містах України.

У Києві на мосту Патона організували акцію "Ланцюг Єднання" - учасники взялися за руки, утворивши символічний живий ланцюг.

Також на Майдані Незалежності відбулася акція "Вічна і соборна Україна". Люди запалили свічки, викладені у формі величезного "Тризубу гідності". Після цього учасники пішли маршем до стадіону ім. Лобановського, де вшанували пам'ять перших загиблих на Майдані героїв Небесної сотні та полеглих у війні на Донбасі.

Автор: Gazeta.ua
 

22 січня, Cуми

Близько сотні сумчан з українською символікою пройшли ходою вулицями міста, вигукуючи гасла: "Одна-єдина соборна Україна!", "Слава Україні! Героям слава!", "Схід і захід разом!", "Крим – це Україна!". Після цього люди вистроїлись у "живий" ланцюг на знак єдності України.

22 січня, Івано-Франківськ

Урочистою ходою від приміщення обласної держадміністрації до пам'ятника діячам ЗУНР розпочалися в Івано-Франківську урочистості з нагоди Дня Соборності. Активісти громадських організацій пройшли також вулицями Івано-Франківська Маршем єдності, який завершився поминальною панахидою за загиблими за волю України.

23 січня, Київ

Активісти кількох громадських організацій пікетували будівлю адміністрації президента з вимогою проведення люстрації чиновників на всіх рівнях.

23 січня, Київ

Приблизно десяток активістів громадської організації "Відродження України" влаштували під стінами парламенту невеликий флешмоб, під час якого продемонстрували різницю у соціально-економічному забезпеченні між нардепами і пересічними українцями. Основна вимога мітингувальників — знизити розмір заробітної плати народних депутатів, який був підвищений з 6,5 тис. гривень до понад 12 тис. гривень.

24 січня, Маріуполь

Люди вийшли на мітинг-реквієм, щоб вшанувати пам'ять загиблих захисників донецького аеропорту, мирних жителів Донецька і тих, хто постраждав внаслідок обстрілу мікрорайону "Східний". Люди принесли свічки і плакати "Я – Маріуполь". У багатьох в руках і на плечах державні прапори. Священики прочитали молитву про загиблих.

Автор: УНІАН
 

 24 січня, Київ, Львів

На центральній площі Києва зібралося кілька сотень людей. Вони принесли з собою лампадки та свічки, викладаючи ними назву міста Маріуполь. Львів'яни також запалили свічки у пам'ять про загиблих, розставивши їх навколо напису "Маріуполь = Львів".

Нагадаємо, цього дня бойовики з "Градів" обстріляли житлові квартали Маріуполя. За останніми даними, в результаті обстрілу загинули 30 людей.

 

 

Зараз ви читаєте новину «"Кіборги вистояли...", "Схід і захід разом!", "Я - Маріуполь" - найвражаючі акції тижня, що минає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути