Ексклюзиви
середа, 01 квітня 2015 07:20

Кернес опинився у складній мишоловці - Гавриш

Кернес опинився у складній мишоловці - Гавриш

 Справа щодо мера Харкова Геннадія Кернеса буде резонансною і завершиться винесенням вироку. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав екс-заступник секретаря РНБО Степан Гавриш.

"Арсен Аваков (керівник МВС- ред.) сказав, що ця справа має більше політико-етичне значення, ніж кримінальне. Розуміючи, що Кернес є інвалідом першої групи, він сказав, що буде винесений вирок, а потім дивитимуться на ситуацію. Але Кернес і на візочку залишається бійцем. Він буде жорстко і послідовно відстоювати свої інтереси. В умовах, коли він втратив ключову підтримку від Коломойського, варто очікувати досить резонансного процесу. У нього буде включена певна частина харківських опозиційно налаштованих політиків", - каже Гавриш.

На його думку, під час суду над мером Харкова спливуть факти підтримки ним сепаратиського руху.

"Будуть підняті факти, які дадуть можливість зробити жорсткі оцінки в його адресу як очільника, який за часів Януковича, залив досить багато сала за шкіру опозиціонерам. Завдяки Кернесу існував "Оплот", їздили в Київ "тітушки". Кернес опинився у складній мишоловці, адже не може розраховувати на підтримку громадських організацій, в тому числі європейських", - прогнозує екс-чиновник.

Він також не виключає, що суд над Кернесом може загострити ситуацію на Харківщині, з точки зору проявів сепаратизму.

"Якщо влада не посилить в регіонів контроль правоохоронних органів, то ситуація може ускладнитися. Треба зважати, що міська й обласна ради є різко опозиційними до нинішньої влади і в значній частині представляють собою інтереси сепаратисько налаштованих груп", - зазначив Гавриш.

Нагадаємо, що 31 березня Дзержинський районний суд Харкова розпочав і переніс розгляд справи харківського мера Геннадія Кернеса на 7 квітня. Засідання перенесено у зв'язку з неявкою потерпілої сторони. Також повідомляється, що потерпілі зареєстровані в Києві. Кернеса підозрюють у викраденні, погрозі вбивства, тортурах учасників Харківського Євромайдану. Проте сам Кернес заявив, що кримінальна справа проти нього є сфабрикованою.

Зараз ви читаєте новину «Кернес опинився у складній мишоловці - Гавриш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути