Ексклюзиви
субота, 20 грудня 2014 17:38

Керівниками "Беркуту" лишаються тіж люди, що керували спецпідрозділом під час Майдану - Карпунцов

Керівниками "Беркуту" лишаються тіж люди, що керували спецпідрозділом під час Майдану - Карпунцов

Генеральна прокуратура України постійно стикається з різноманітними перешкодами з боку МВС щодо розслідувань злочинів проти Майдану.

Таку думку висловив старший помічник Генпрокурора з особливих доручень Валерій Карпунцов в коментарі виданню "Главком".

За його словами, співробітники спецпідрозділу міліції "Беркут" своїми діями під час протестів неодноразово шокували всю країну, а також звернув увагу, що відбулись суто декоративні зміни.

"Жодних заходів щодо очищення спецпідрозділу "Беркут" від осіб, що дискредитували себе протиправними діями, не відбулося" – зауважує Карпунцов.

За його словами у полку міліції особливого призначення "Беркут" ГУМВС України в м.Києві керівниками залишилися всі колишні командири, за виключенням Кусюка С.М, котрий втік. Більше того, на теперішній час командир та бійці спецроти обґрунтовано підозрюються у причетності до вбивств на вул. Інститутській в місті Києві. Також він повідомив, що було призначено керівником одного з командирів взводу, озброєнні бійці якого перебували 20 лютого 2014 на вулиці Інститутській в м. Києві.

Більше того, за словами старшого помічника Генпрокурора, у ході слідства з'ясувалось, що співробітників колишнього київського підрозділу "Беркут" представники керівництва МВС України запевнили, що претензії до цього підрозділу відсутні, а слідство щодо них ведеться виключно з ініціативи Генеральної прокуратури України, яка виконує політичне замовлення. Як наслідок, жодної доказової інформації за результатами проведених слідчих дій з представниками цього підрозділу не отримано.

Валерій Карпунцов наголосив на тому, що за весь час роботи по розслідуванню злочинів проти Майдану МВС України не надало доказів щодо причетності правоохоронців до вчинення вбивств протестувальників. Навпаки, керівництвом МВС України бійців спеціального полку міліції при ГУМВС України в м.Києві (колишній ПМОП "Беркут") та внутрішніх військ, які перевірялися слідчими прокуратури на причетність до вбивств, відряджено для участі в Антитерористичній операції до Донецької та Луганської областей.

Зараз ви читаєте новину «Керівниками "Беркуту" лишаються тіж люди, що керували спецпідрозділом під час Майдану - Карпунцов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути