неділя, 21 вересня 2014 16:20

"Із 2500 військових залишили 80 чоловік" - командир військчастини розповів, як розвалювали українську армію

"Із 2500 військових залишили 80 чоловік" - командир військчастини розповів, як розвалювали українську армію
Сергій Іващенко Фото: gazeta.ua

Збройні сили України ціленаправлено знищували протягом кількох десятиліть, на відміну від РФ, де військові формування не лише не зменшували у чисельності, а й проводили оснащення армії найновітнішими зразками озброєння. Таку думку висловив командир військової частини 2673 Полтавського військового аеродрому Сергій Іващенко.

"Наш аеродром використовується як оперативний аеродром усієї авіації Збройних сил: як сухопутних військ - армійська авіація, - так і для повітряних сил України. У нас здійснюється прийом і посадка до ескадрильї включно. На військовому аеродромі Полтави раніше були 2 авіаційні полки дальньої авіації, які були скорочені за час незалежності України. Було 2500 осіб особового складу. На січень 2014 року із цієї цифри залишилося 80 чоловік. А фондів на балансі –1126 гектарів. Це і злітно-посадкова смуга, і запасна злітно-посадкова смуга, і інші об'єкти інфраструктури. До анексії Криму, тобто до 3 березня, у нас навіть не було зброї. Тобто нічого у нас не було взагалі", – розповів він.

За його словами, потім був період, коли військові були взагалі у паніці. Вважали, що командування у Києві вирішило Полтавщину здати російським окупантам.

"Отримали боєприпаси до ЗУ 23-2. Але не має самих ЗУ. Ми отримали переносні зенітно-ракетні комплекси, але до них немає гранат. У нас автомати під 5,45 калібр, а патрони дали під 7, 62. Зараз якось починає устаканюватися, але зразу розумієте, яка це була паніка для всіх", – пояснив командир.

Зараз ви читаєте новину «"Із 2500 військових залишили 80 чоловік" - командир військчастини розповів, як розвалювали українську армію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути