неділя, 19 лютого 2017 18:38

Інтерпол арештував колишнього офіцера батальйону "Київська Русь"

Інтерпол арештував колишнього офіцера батальйону "Київська Русь"

Близько 13:00 в аеропорту німецького Мюнхена затримали екс-командира роти батальйону "Київська Русь" Юрія Стоянова. Інтепол арештував українця на вимогу суду Сімферополя. Вимагають екстрадиції Стоянова до окупованого Криму. Зараз він перебуває в камері попереднього ув'язнення.

"Юрій Стоянов летів до США на виставку парашутної техніки. В Мюнхені робив пересадку, - розповідає адвокат Олег Березюк.

- У 2010-2012 роках очолював у Феодосії єдине на той час в Україні підприємство з виготовлення парашутних вантажних систем. До того служив у морському десанті в Очакові. Має звання капітана третього рангу. За Януковича активно розвалювали військово-промисловий комплекс. Міністерство оборони намагалось довести до банкрутства очолюване Стояновим підприємство, аби продати земельну ділянку біля моря. Юрій не давав цього зробити. Його намагалися звільнити, але не мали юридичних підстав. Порушили кримінальну справу начебто за зловживання службовим становищем. Приводом стало перерахування коштів за маркетингові дослідження. Після анексії Криму Юрій Стоянов повернувся в Україну. Хотів налагодити виробництво парашутів. Але треба було формувати боєздатні підрозділи територіальної оборони. Разом із загиблим під Дебальцевим полковником Олександром Гуменюком з нуля створив 11-й батальйон "Київська Русь". Український Інтерпол, хоча ми не визнаємо рішення судів окупованого Криму, чомусь оголосив Юрія Стоянова у розшук. Не можемо оскаржити це рішення, навіть якщо воно і є. Українська сторона не повинна була визнавати рішення Сімферопольського "суду" і на його підставі видавати будь-які документи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Газова справа" Онищенка йде до суду

З подібною тактикою росіян стикаюсь не вперше. Нещодавно консультував одного СБУшника. До окупації служив у Криму. Років шість тому потрапив у ДТП. Його викликали до Сімферополя для додаткових показань. Не рекомендував йому їхати на півострів.

Ситуація абсурдна. Справа навіть не кримінальна, а адміністративна. Українському офіцеру при перетині кримського кордону можуть інкримінувати що завгодно".

Поки що невідомо, коли екстрадують Юрія Старова. Зараз він зустрічається з представниками українського консульства.

Зараз ви читаєте новину «Інтерпол арештував колишнього офіцера батальйону "Київська Русь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути