неділя, 19 липня 2015 18:20

"Гузиря — на нари!", "похорони" бізнесу, люди Яроша під АП - найцікавіші акції тижня

"Гузиря — на нари!", "похорони" бізнесу, люди Яроша під АП - найцікавіші акції тижня

Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших протестів та акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 13 по 19 липня.

13 липня, Київ

Близько тридцяти фінансистів та підприємців зібрались під Верховною Радою, вимагаючи підтримати Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України (щодо перехідного періоду системи електронного адміністрування). Люди тримають в руках плакати "Захисти бізнес від ПДВ рахунків", "ПДВ рахунки - куля в лоб бізнесу". На підтримку мітингуючих повз Верховну Раду по вулиці Грушевського проїхала автоколона з 50-ти автомобілів з увімкненими клаксонами. Підприємці, в переважній більшості, власники київських МАФІв, виявили солідарність з мітингуючими по закону №2960.

 13 липня, Київ

Поблизу будівлі Верховної Ради активісти влаштували мітинг із вимогою розглянути проект про створення тимчасової слідчої комісії, яка б розслідувала злочини, скоєні під час Євромайдану. Організатори мітингу передали відповідне звернення голові Верховної Ради Володимиру Гройсману.

14 липня, Київ

Активісти антикорупційних організацій та "Автомайдану" пікетували Генеральну прокуратуру з вимогою звільнити першого заступника генерального прокурора Володимира Гузиря. Учасники акції стверджують, що Володимир Гузир тисне на прокурорів, які розслідують справу Володимира Шапакіна і Олександра Корнійця, яких звинувачують в тому, що вони отримали особливо великий хабар у розмірі понад 3 мільйони гривень.

14 липня, Київ

Близько 100 прихильників "Правого сектора" у камуфляжній формі та із шевронами "ПС" пікетують в'їзд на вулицю Банкову, де знаходиться Адміністрація президента. Вони розмістили на тротуарах та проїжджій частині намети із символікою "ПС". Учасників пікету від АП відокремлює переносний металевий паркан та ланцюг співробітників МВС. Учасники пікету вимагають відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, керівництва управління МВС у Закарпатській області, а також об'єктивного розслідування обставин збройного конфлікту, який стався 12 липня у місті Мукачеве.

14 липня, Запоріжжя

Біля Запорізької ОДА відбувся мітинг "Дайти дихати Запоріжжю". Його учасники виступали за проведення незалежної експертизи місцевих промислових підприємств щодо дотримання вимог екологічного законодавства та взятих на себе зобов'язань щодо зменшення викидів забруднювальних речовин у повітря.

16 липня, Київ

Близько 200 рятувальників з Києва та області зібралося біля Верховної Ради на акцію "Бойкот пожежників України". На подібні протести вийшли десятки МНС-ників у Тернополі, Запоріжжі, Харкові та Хмельницькому. Пожежники вимагали реформувати відомство, яке "повністю прогнило".

17 липня, Харків

Батьки дітей-інвалідів, хворих на фенілкетонурію, пікетували будівлю Харківської міськради. Близько 30 людей вимагали від чиновників відновити постачання лікувальних сумішей для дітей. Від 1 січня 2015 року за рахунок субвенції з держбюджету не можна купувати суміші, необхідні дітям із фенілкетонурією, оскільки вони не є лікарськими препаратами.

 

Зараз ви читаєте новину «"Гузиря — на нари!", "похорони" бізнесу, люди Яроша під АП - найцікавіші акції тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути