Ексклюзиви
четвер, 08 жовтня 2015 14:34

Гримчак: Найінтенсивніші обстріли на Донбасі будуть наступні п`ять днів

Гримчак: Найінтенсивніші обстріли на Донбасі будуть наступні п`ять днів
REUTERS

Терористи відкриватимуть вогонь на Донбасі до оприлюднення підсумкового звіту по катастрофі малайзійського Боїнга 13 жовтня.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав екс-нардеп Юрій Гримчак.

"Кремлю зараз вигідна тиша на окупованих територіях України. Тому у Донецьку відбувається зачистка тих, хто в чомусь незгоден з російськими ставлениками. Зокрема, батальйону "Схід". На цьому фоні вони намагаються продовжити бойові дії, які часто відбуватимуться найближчим часом. Особливо перші п`ять днів. До дня оприлюднення даних про малайзійський Боїнг, щоб якось затерти офіційний висновок", - заявив він.

На його думку, терористи зриватимуть Мінські домовленості, бо вони їм не вигідні.

"Порушення перемир`я- це яскрава спроба зірвати Мінські домовленості, які не вигідні бойовикам. Бо логічним наступним кроком після відміни виборів на Донбасі стане розпуск терористичних "ДНР" і "ЛНР". Їх як суб`єктів в угоді немає. У зв`язку з цим бойовики провокуватимуть відновленням обстрілів. Це їхня типова тактика і більше їм нічого не залишається", - зазначив Гримчак.

Колишній депутат наголосив, що Україна даватиме відсіч провокаціям на міжнародній арені.

"У серпні силами двох батальйонних груп терористи пробували атакувати Мар`їнку на Донеччині. Ми поставили до відома ОБСЄ, повернули оборонну техніку на позиції і дали відсіч. На місто до цих пір ніхто не зазіхає. Після вчорашнього нападу Україна діятиме таким же чином. А саме- повідомить усім західним партнерам про одностороннє порушення режиму припинення вогню і чекатиме їх підтримки", - додав він.

Нагадаємо, вчора бойовики порушили перемир`я і ракетами обстріляли населений пункт Троїцьке Луганської області. Також відкрили вогонь по Піскам Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Гримчак: Найінтенсивніші обстріли на Донбасі будуть наступні п`ять днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути