Ексклюзиви
вівторок, 31 травня 2016 15:05

Григоришин віддячить Порошенку за громадянство "долею" в бізнесі - експерт

Григоришин віддячить Порошенку за громадянство "долею" в бізнесі - експерт
soldat-student.com.ua

Скандальному олігарху Костянтину Григоришину нададуть українське громадянство завдяки сприянню Порошенка. За це бізнесмен віддячить президенту "долею" у бізнес-проектах.

Про це сказав політолог Віктор Небоженко у коментарі Gazeta.ua.

"Григоришин близька по бізнес-проектам людина для нашого президента. А в нас президент-олігарх. Тому при нарощуванні своєї олігархічної імперії, Порошенко не соромиться використовувати президентські повноваження. Наприклад, одною з його прерогатив є надання особливо важливим людям іншої країни швидкого громадянства України. Григоришин поставив на кого треба ще у 2005 році. І цей "хто треба" неочікувано для всіх став президентом України. Тепер цілком можливо, що Григоришин по великій вдячності збільшість долю Порошенка у спільних бізнес-проектах", - каже він.

За прикладом Григоришина в Україну можуть податись й інші російські мільйонери, у яких є конфлікти з Путіним, вважає експерт.

"По мірі міжнародної ізоляції Росії і давки на російських олігархів у них є два шляхи: або боротись з Путіним, або переїхати куди подалі. У цьому розумінні Україна - офшорне царство, де можна заховатись. Особливо, якщо ти друг президента. Григоришин покаже найбагатшим людям з оточення Путіна спосіб обійти санкції", - зазначає Небоженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українське громадянство Григоришина це ганьба - Левус

Нагадаємо, російський бізнесмен Костянтин Григоришин отримає українське громадянство за спрощеною процедурою. У скандального бізнесмена вже є громадянства двох країн: Росії та Кіпру.

У березні 2016-го Національна поліція України почала розслідування розтрати майна на $ 170 млн. менеджментом Сумського НВО ім. Фрунзе, що належить олігархові.

Зараз ви читаєте новину «Григоришин віддячить Порошенку за громадянство "долею" в бізнесі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути