Ексклюзиви
вівторок, 22 липня 2014 18:20

Грач та Голуб можуть створити альтернативу Компартії — політтехнолог

Грач та Голуб можуть створити альтернативу Компартії — політтехнолог
Ярослав Чорнозуб Фото: zz.te.ua

Колишні комуністи можуть очолити нові ліві проекти. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політтехнолог Ярослав Чорнозуб, коментуючи заборону Комуністичної партії.

"Очевидно, що зараз готується новий лівий проект, або декілька. Це може бути модернізований пострадянський лівий проект. Можуть створити проекти під соціал-демократію з використанням радянської ностальгії, яка успішно експлуатувалась Симоненком. Ми вже це проходили. Коли вже забороняли КПУ депутати переходили у створену Морозом Соціалістичну партію. Зараз маємо цікаву ситуацію, бо порожня соціал-демократична ніша і відсутня ліва у зв'язку з крахом КПУ", - розповів політтехнолог.

Експерт зазначив, нові проекти можуть очолити колишні комуністи.

"Як варіант розвитку соціал-демократичного течії розглядав би колишнього комуніста Олександра Голуба та групу депутатів, яка з ним. Також один з опонентів Симоненка — Грач (Леонід Грач раніше очолював у Криму комуністів — Gazeta.ua). Він ще може зібрати пенсіонерів під свої прапори. Можуть з'явитись нові обличчя. Це залежить від спонсорів, оскільки вони замовляють музику", - розповів Чорнозуб.

Він зауважив, що країна втратила шанс декомунізації.

"Ми не знищимо ліву ідею. Це потрібно було робити на зорі нашої держави, як зробили прибалти. Вони пройшли комуністичну люстрацію. Я проти, щоб боролись проти будь-якої ідеології, крім людиноненависницької. Тому що потрібно давати альтернативи, показувати людям інше. Хоча, звичайно, Компартію треба заборонити, як організацію", - додав він.

Нагадаємо, парламент проголосував за зміни до регламенту, які дозволяють розпустити фракцію Комуністичної партії.

Зараз ви читаєте новину «Грач та Голуб можуть створити альтернативу Компартії — політтехнолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути