Ексклюзиви
вівторок, 18 жовтня 2016 16:01

ГПУ взялася за суддівську мафію: оголошені підозри

ГПУ взялася за суддівську мафію: оголошені підозри

Суддям Вищого господарського суду Артуру Ємельянову та Віктору Татькову оголосили про підозру в незаконному впливі на роботу суддів.

Про це у Facebook повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"Слідство має докази того, що ці особи у 2011-2014 роках підпорядкували собі систему прийняття судових рішень. Досліджуємо близько 7 тисяч випадків незаконного втручання в автоматизовану систему розподілу справ і заяв, втручання в діяльність суддів з метою винесення ними потрібних зловмисникам неправосудних рішень у господарчих судах всіх інстанцій", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Царевич у штанах" рекомендували призначити безстроково

Ємельянову і Татькову повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376, ч. 2 ст. 376-1 КК України.

"У кримінальному провадженні готують обрання стосовно підозрюваних запобіжних заходів. Досудове розслідування триває. Проводять комплекс слідчих та інших процесуальних дій, спрямованих на з'ясування обставин зазначених злочинів, а також перевірки підозрюваних на причетність до інших протиправних дій", - додала прес-секретар Луценка Лариса Сарган.

Як писали ЗМІ, Татьков і Ємельянов займалися "будівництвом" підконтрольної "сім'ї" Януковича вертикалі господарських судів по всій Україні. Організували жорстку корупційну систему в підконтрольних їм спеціалізованих арбітражах. Ввели в систему понад 500 суддів. У ЗМІ з'являлися матеріали, що викривають Татькова і Ємельянова в корупційних схемах і протиправній діяльності.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ взялася за суддівську мафію: оголошені підозри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути