Ексклюзиви
вівторок, 02 серпня 2016 15:11

Голодування, нова Конституція і звільнення полонених - головні заяви Савченко

Голодування, нова Конституція і звільнення полонених - головні заяви Савченко
gazeta.ua

Народний депутат Надія Савченко знову оголосила голодування. Поскаржилась, що влада її не чує та запропонувала переписати Конституцію. А замість Верховної Ради створити Народну Раду. Про усе це Савченко заявила на брифінгу 2 серпня.

Gazeta.ua пропонує головні тези з виступу депутатки.

Про голодування: "Відсьогодні знову оголошую голод через бездіяльність провладних усього світу щодо визволення українців із полону. Голод триматиму до позитивного результату".

Про бездіяльність влади: "Кому війна, кому мати рідна. Мене не хочуть чути ані міністр оборони, ані президент. Не хочуть чути, що в армії потрібні негайні кадрові зміни. Бо з дурнями війни не виграєш. Що за військові злочини і за розвал армії повинні відповідати генерали, а не тільки солдати, якими зараз забиті СІЗО України. Не хочуть чути, бо вони ж стверджували й довели - котлів не було. Так знайте, суки, народ вам цього не подарує!

Я бачила матеріали секретних розслідувань. Говорила з хлопцями, яким не треба стверджувати й доводити. Вони там були. Вони знають, що котли там були, і знають, хто винен. І ви, виродки, не вічні. За цю найбільш політизовану в історії людства війну відповісте так, як за Майдан. І за те, що під час війни ваш бізнес із ворогом, Росією - продовжує працювати".

Про визнання Волинської трагедії геноцидом: "Я зробила перші кроки до залагоджування конфлікту між Україною і Польщею. Нашій владі треба було проголосувати у Верховній Раді за зняття поправки про переслідування тих, хто не вважає ОУН УПА героями. Натомість, вони вдавали, що збираються це зробити, якщо поляки не проголосують за закон про визнання Волинської трагедії геноцидом. Ніхто не заборонить нам вважати воїнів ОУН УПА героями, але не треба переслідувати тих, хто так не вважає. Історію не слід забувати, але жити нам в майбутньому, а не в минулому. І воно буде таким, яким ми його налагодимо. Чи то в злагоді з сусідами, чи у вічній війні".

Про обмін полонених на Донбасі: "Я розумію, що боляче віддавати тих, хто вбивав наших українців. Але не віддаючи їх, ми автоматично вбиваємо наших побратимів, які зараз у полоні. Шляхетність - це чеснота сильних. На жаль, це не про нашу владу".

Про піар політиків: "Провладні у нас люблять покричати про АТО, патріотів, що гинуть, полонених і у всьому валять на Росію. Але тільки й того, що кричать. А хто з цих крикунів підірвав свій зад і пішов на передову хлопців підмінити? І не на день - зробити піар-селфі, а на рік чи два. Як стоять наші воїни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко рекомендували утриматися від політики: "Шкідливо для здоров'я"

Про "перезавантаження" країни: "На найближчих виборах громадяни обирають 100 народних обранців. Завдання яких написати Конституцію України в закритому режимі – по типу анклаву під час обрання Папи Римського. Цих людей обирають без права в подальшому пройти до влади. Також вони виписують блокові закони до всіх систем життєдіяльності країни… Які стають основою подальшого законотворення та не мають права бути зміненими… Після написання Конституції із блоковими законами їх виносять на референдум".

У новій Конституції, громадяни мають отримати право на володіння зброєю. А муніципальна поліція, слідство і загони територіальної оборони - право вільного носіння зброї. Кандидатури у місцеві суди і прокуратуру має затверджувати громада на народних слуханнях, розповіла Савченко.

Зараз ви читаєте новину «Голодування, нова Конституція і звільнення полонених - головні заяви Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути