понеділок, 31 серпня 2015 08:20

"Гепі-енд!!!", "Росії ганьба!", " Сенцову волю!" – найважливіші акції минулого тижня

Gazeta.ua пропонує найцікавіші протести з тих, що відбулися за тиждень в країні, з  24 по 30 серпня.

25 серпня, Київ

У Києві близько сотні людей пікетували посольство Росії. Таким чином учасники акції вирішили заявити про свою підтримку та солідарність із режисером Олегом Сенцовим і активістом Олександром Кольченком. 25 серпня суд у російському Ростові-на-Дону засудив їх до, відповідно, 20 та 10 років позбавлення волі.

26 серпня, Полтава

Біля приміщення Київського райсуду Полтави, де відбулося шосте засідання над мером Харкова Геннадієм Кернесом, зібралося близько 70 активістів. Вони тримали плакати - "Гепі-енд!!!", "Харьков — фортпост Украины. Кернеса-предателя не должно быть на передовой", роздруківки молитов за український народ. Більшість з них - харків'яни, представники організації "Громадська варта" та майданівці. З собою привезли дві ляльки: Геннадія Кернеса і Михайла Добкіна. "Ми приїхали на суд. І будемо їздити, доки Гепу не накажуть", - заявив один із активістів.

 

26 серпня, Харків

Під стінами консульства Російської Федерації розпочалась акція на підтримку українського режисера Олега Сенцова та громадського активіста Олександра Кольченка. Підтримати політичних в'язнів в РФ вийшли харківські анархісти. Консульство РФ оточив кордон міліції.

25 серпня Військовий суд у Ростові-на-Дону призначив покарання кримському активісту Олександру Кольченку у вигляді 10 років позбавлення волі та 20 років суворого режиму українському режисеру Олегу Сенцову.

29 серпня, Дніпропетровськ

У суботу на площі Героїв Майдану відбулось вшанування пам'яті загиблих під Іловайськом рік тому. В урочистостях взяли участь бійці формувань Збройних сил України та добровольчих батальйонів, які були учасниками тих подій, рідні загиблих солдатів, волонтери, громадськість.

 

Зараз ви читаєте новину «"Гепі-енд!!!", "Росії ганьба!", " Сенцову волю!" – найважливіші акції минулого тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути