понеділок, 31 жовтня 2016 17:14

Генпрокуратура зацікавилася квартирою Лещенка

Генпрокуратура зацікавилася квартирою Лещенка
фото: novostimira.com.ua

Генпрокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в незаконному збагаченні щодо народного депутата від фракції БПП Сергія Лещенка.

Про це "Українській правді" повідомили в прес-службі Генпрокуратури.

У ГПУ зазначають, що "за результатом розгляду звернення народного депутата Павла Пинзеника щодо неправомірних дій народного депутата Сергія Лещенка та з інших питань управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ 27 жовтня 2016 року внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань".

Таким чином "розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного збагачення особи, уповноваженої на виконання функцій держави, яка займає особливо відповідальне становище". Попередня кваліфікація кримінального правопорушення: ч. 3 ст. 368 2 Кримінального кодексу України", – сказано в повідомленні ГПУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Так вийшло" - політолог про декларації єврооптимістів

Крім того, ще один депутатський запит до генпрокурора з проханням провести перевірку щодо квартир депутатів Сергія Лещенка та Світлани Заліщук передано в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру 18 жовтня.

Запит направили 6 народних депутатів, серед них, зокрема, "радикали" Андрій Лозовий та Дмитро Лінько, народофронтівці Євген Дейдей і Вадим Підберезняк і представник БПП Сергій Каплін.

Вони стверджують, що проаналізували доходи народних депутатів фракції БПП Сергія Лещенка та Світлани Заліщук і звинувачують останніх у корупційних злочинах, оскільки, на їхню думку, офіційні доходи вказаних нардепів не дозволили б їм придбати елітне житло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заради чого депутати так підставилися перед виборцями?

6 вересня народний депутат Сергій Лещенко купив квартиру площею 192 кв м в елітному будинку в історичному центрі Києва. Тоді він заявив, що придбав нерухомість за 7 млн 550 тис. грн. Половину грошей йому позичила керівник "Української правди" Олена Притула. Ще частину дала цивільна дружина Анастасія Топольська. В електронній декларації Лещенко вказав, що має $102 тис. і понад 50 тис. євро готівки.

Крім того, Лещенко спершу подав декларацію, в якій вказав занижену вартість нової квартири, а в оновленій декларації дописав у розділ "нерухомість" дві квартири та кімнату.

НАБУ не внесло інформацію про купівлю Лещенком елітної квартири до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а обмежилося перевіркою. За її результатами виявили окремі порушення, що можуть мати ознаки корупції.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура зацікавилася квартирою Лещенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути