Ексклюзиви
пʼятниця, 31 липня 2015 01:45

Генпрокуратура невдовзі отримає більше повноважень у боротьбі з корупцією - експерт

Генпрокуратура невдовзі отримає більше повноважень у боротьбі з корупцією - експерт

Нові повноваження групи слідчих під головуванням заступника генпрокурора Віталія Каська можуть дуже скоро дати їм багато можливостей у боротьбі з корупцією. Про це в ефірі "5 каналу" повідомив голова консультаційної ради ГПУ Віталій Повх, передає УНН.

"Так, дійсно, коли вступить в дію повноцінно Антикорупційне бюро і національна агенція, і коли буде антикорупційний прокурор, то нові повноваження, які має заступник генпрокурора Касько, дадуть йому більше можливостей у боротьбі з корупцією. Все це буде працювати в цивільному секторі", - сказав він.

За його словами, гучні справи в такому випадку можливі, але вони не будуть системні, бо потрібно міняти підходи боротьби з корупцією загалом.

"На жаль, повноваження обмежені, поки не запрацює нова редакція Конституції. Я думаю, що будуть гучні справи, але це не матиме системний характер, бо корупція проїла усі ланки нашого життя. Нам потрібні саме зміни системи, а не тільки покарання", - зазначив Повх.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура невдовзі отримає більше повноважень у боротьбі з корупцією - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути