пʼятниця, 09 вересня 2011 15:31

Галина Швидка: коли винесли вирок - було так соромно, що три дні я плакала

Галина Швидка: коли винесли вирок - було так соромно, що три дні я плакала

65-річна Галина Швидка вийшла із Дарницького СІЗО, де відбувала покарання за зрізану із вінка біля пам'ятника Тарасу Шевченку стрічку із написом "від Віктора Януковича".

"Мені так принизливо було, коли суддя визнав мене винною у хуліганстві і посадив на 10 діб, що перші три дні у камері я плакала. Не могла ні їсти, ні пити, ні читати. Лише лежала в холодній кімнаті, вкутавшись трьома ковдрами і плакала", - розповіла жінка.

"Потім мене перевели у камеру, де було кілька жінок. Одна сиділа за бомжування, друга за те, що посварилася з міліціонером, ще одна — за проституцію. Я їм читала газети, розказувала про політику, про те, як у Януковича в 2004 році студент яйце кинув, вони навіть такого не чули. Вони дивувалися, що я обізнана у всьому, поважали мене. Називали ім'ям і по-батькові, і казали мені "ви", а не "тикали", як між собою. Хоча вони теж не молоді були, дехто навіть старше за мене", - говорить Галина Миколаївна.

ВІДЕО: Жінку, яка зрізала частину стрічки з вінка Януковича, затримали на 10 діб

У СІЗО Галина прочитала книгу "Перехрестя добра і зла" Івана Головченка.

"Я її раніше читати почала, кілька років тому. Але вона важка, не змогла закінчити. А в камері було так погано, що навіть описані в книзі події здавалися не такими страшними", - говорить вона.

Зараз ви читаєте новину «Галина Швидка: коли винесли вирок - було так соромно, що три дні я плакала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути