вівторок, 27 січня 2015 14:13

Євросоюз визнає ДНР і ЛНР терористами — експерт

Євросоюз визнає ДНР і ЛНР терористами — експерт
unian.ua

Переговори з Росією щодо ситуації на Донбасі стануть неможливими.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Андрій Золотарьов, коментуючи рішення парламенту визнати Росію країною-агресором, а ДНР і ЛНР — терористичними організаціями.

"Це рішення парламенту виключає переговори з Росією, на кшталт, Астани, або в іншому форматі. На мінському вже можна ставити хрест. Бо з терористами перемовин не ведуть. Євросоюз підтримає Україну і також визначає ДНР і ЛНР терористичними організаціями. Для Росії — це означатиме подальшу ізоляцію. Будь-яка структура, яка веде якісь справи з ДНР і ЛНР можуть підпасти під санкції. Зокрема, російські бізнесмени, які матеріально підтримують самопроголошені республіки. Наприклад, мільярдер Малофеєв. Він відправив у Слов'янськ свого колишнього охоронця Гіркіна", — розповів він.

Експерт прогнозує, що попри рішення парламенту російські війська наступатимуть.

"Скоріше за все, це рішення Верховної Ради призведе до ще більшого загострення ситуації. Путін провокуватиме до цього. Намагатимуться наносити удари по українських позиціях. Варто очікувати артилерійських обстрілів. Може повторитись обстріл, як у Маріуполі. Хоча це військовий злочин і матеріал до Гаазького трибуналу. Будуть напади, але Путін триматиметься ситуації: не миру, не війни", — додав він.

Зазначимо, що сьогодні Верховна Рада України визнала Росію країною-агресором, а ЛНР і ДНР — терористичними організаціями. "За" проголосували 271 нардепа. Парламент закликає Захід поступити аналогічно. Також визнати факт окупації частини території країни Росією.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз визнає ДНР і ЛНР терористами — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути