середа, 17 вересня 2014 13:54

Євросоюз програв Росії - експерт

Євросоюз програв Росії - експерт

Відтермінування ратифікованої Угоди про асоціацію з ЄС зроблене під тиском Російської Федерації. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політичний експерт Володимир Горбач.

"Росія активно пікетувала угоду України з ЄС, особливо в частині зони вільної торгівлі. Цей тиск з'явився не вчора, а триває кілька років. А зараз переріс у збройну військову стадію. Тому Європейський союз, як наш партнер по цій угоді, пішов на односторонні поступки. І ці поступки зроблені, як Росії,  у політичному сенсі щодо відтермінування вступу в дію зони вільної торгівлі, так і Україні щодо не стягнення митних платежів в односторонньому порядку за українські товари на європейському ринку", - сказав він.

Експерт назвав помилковим рішенням поступки ЄС Росії. Адже, на його думку, Російська Федерація отримала додаткові 15 місяців для того, щоб зірвати європейську інтеграцію України.

"Найбільша загроза у цій ситуації те, що російське керівництво отримає час - більше року - на те, щоб далі розхитувати ситуацію всередині України. Тиснути на неї шляхом зовнішньої агресії і пробувати змінювати внутрішньо політичну ситуацію, щоб взагалі не допустити вступу в дію угоди про асоціацію в частині зони вільної торгівлі", - пояснив він.

Горбач також відзначив, що вчорашня ратифікація не викликала ейфорії у тих політиків і людей, які були причетні до розробки документу.

"Тому що ціна, яку ми за це платимо, перш за все людськими життями, не співвимірна з цими фанфарами. Суспільство поступово розчаровується не стільки в меті, скільки у засобах і ціні, яку нам доводиться сплачувати", - сказав Горбач.

Нагадаємо, що за підсумками міністерської зустрічі Росія-Євросоюз-Україна, яка відбулася в Брюсселі 12 вересня, сторони домовилися відкласти тимчасове застосування договору про вільну торгівлю ЄС-Україна до 31 грудня 2015 року.

Ратифікація угоди про асоціацію України з Євросоюзом відбулася 16 вересня у Верховній Раді України. Одночасно документ був ратифікований і в Європарламенті.

Україна повністю підписала Угоду про асоціацію з ЄС 27 червня.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз програв Росії - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути