Ексклюзиви
четвер, 05 березня 2015 05:15

Європі загрожують нові кризи, якщо не спинити Путіна в Україні - експерт

Європі загрожують нові кризи, якщо не спинити Путіна в Україні - експерт
ruspravda.info

Країнам Європи, в тому числі членам НАТО, загрожує виникнення нових конфліктів та криз, якщо Сполучені Штати не діятимуть, щоб спинити російську агресію в Україні.

Про це зазначив віце-президент Атлантичної ради США Деймон Уілсон під час слухань у середу в американському Сенаті, передає "Укрінформ".

"Якщо ми не зможемо зупинити Путіна в Україні, ми стикнемося з цілою низкою конфліктів і криз у найближчі місяці й роки", - наголосив керівник впливової експертної структури США.

У кращому випадку, за його словами, Путін може зміцнити свою самодержавну владу в Росії та підкорити ще 75 млн людей на сході Європи. У гіршому випадку, "осмілілий Путін матиме спокусу кинути виклик безпосередньо союзникам по НАТО, сподіваючись завдати вирішального удару по Альянсу".

Експерт наголосив, що Сполучені Штати мають виконувати свою лідируючу роль у стимулюванні трансатлантичної спільноти для вироблення спільної стратегії, яка враховує, в тому числі зміцнення України та інших "вразливих" від російської агресії країн, передусім, Молдови і Грузії.

"Путін не збирається лишати свого задуму. Україна - це лиш одна з останніх його цілей. Україна має бути захищена, підтримана й озброєна", - зауважив у цьому зв'язку експерт.

Уілсон підкреслив, Путін не раз демонстрував, що "коли він відчуває можливість діяти, він діє" з переконанням, що у Заходу не вистачить волі та здатності до рішучих дій. Дебальцеве стало лиш останнім прикладом у цьому.

"Ось чому сьогоднішня ситуація є настільки небезпечною. Путін не зупинятиметься, і ця криза не закінчиться, поки він не стикнеться з серйозним опором", - наголосив віце-президент Атлантичної ради.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що  Михаїл Саакашвілі пояснив у Сенаті США, чому рішення Вашингтону надати Україні летальну зброю має бути невідкладним.

Зараз ви читаєте новину «Європі загрожують нові кризи, якщо не спинити Путіна в Україні - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути