Ексклюзиви
вівторок, 21 жовтня 2014 08:57

Європарламент вирішив подовжити торгові преференції для України

Європарламент вирішив подовжити торгові преференції для України

В понеділок ввечері комітет Європейського парламенту з питань міжнародної торгівлі з другої спроби затвердив подовження торгівельних преференцій для України на 2015 рік.

Про це повідомив у своєму твіттері брюссельський кореспондент Wall Street Journal Лоранс Норман, - пише "Європейська правда"

За його інформацією, вже є домовленість щодо дати розгляду українського питання в сесійній залі ЄП. Торгівельні преференції для України будуть остаточно затверджені в четвер, 24 жовтня - в останній день поточного пленарного тижня.

Таким чином, Євросоюзу вдалося уникнути можливого переривання пільгового торгівельного режиму з Україною.

Європейський парламент має підтвердити тристоронню домовленість між Україною, Росією та Євросоюзом щодо відтермінування початку роботи ЗВТ Україна-ЄС до 2016 року. Для цього ЄС мав впровадити пільговий торгівельний режим з Україною на 2014-2015 роки.

Цю процедуру необхідно завершити до 1 листопада. Нинішній пленарний тиждень ЄС – останній в даному періоді. В сесійному залі Європарламенту є стійка проукраїнська більшість, тому сумнівів у його успішному затвердженні немає. Також після того рішення ЄП має бути формально підтверджене Радою ЄС, це очікується наступного тижня.

Попередня спроба євро депутатів ухвалити необхідне рішення в терміновому режимі була зірвана прибічниками Росії в ЄП – крайніми лівими та крайніми правими партіями, які заблокували ухвалення термінового рішення.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент вирішив подовжити торгові преференції для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути