Ексклюзиви
субота, 30 серпня 2014 22:21

Європарламент готовий ратифікувати Угоду з Україною за прискореною процедурою - Шульц

Європарламент готовий ратифікувати Угоду з Україною за прискореною процедурою - Шульц
Фото: zn.ua

Реалізація Угоди про асоціацію допоможе провести політичні і економічні реформи в Україні, заявив президент Європарламенту Мартін Шульц.

Європейський парламент підтримує підписання Угоди про асоціацію з Україною і готовий сприяти його швидкій реалізації. Про це заявив президент Європарламенту Мартін Шульц у своєму виступі на засіданні Європейської Ради в Брюсселі, повідомляє Гордон.

"Зараз життєво важливо, щоб Угоду було швидко ратифіковано", - зазначив він. Шульц підкреслив, що реалізація Угоди про асоціацію стане поштовхом для політичних та економічних реформ в Україні, що призведе до модернізації країни, посилення верховенства права і посилить економічне зростання. "Європарламент зі свого боку зобов'язується проголосувати Угоду за прискореною процедурою", - зазначив Шульц.

Україна і ЄС завершили процедуру підписання Угоди про асоціацію 27 червня 2014 року в Брюсселі. Для вступу угоди в силу його повинен ратифікувати український парламент, після чого угода може застосовуватися на тимчасовій основі. Для остаточного вступу Угоди в силу, воно повинне бути ратифіковано Європарламентом і всіма 28 країнами-членами ЄС.

Голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу на брифінгу в Брюсселі після зустрічі з президентом України Петром Порошенко заявив, що Європейський Союз готовий підтримувати Україну як політично, під час переговорів, так і конкретними економічними кроками.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент готовий ратифікувати Угоду з Україною за прискореною процедурою - Шульц». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути