четвер, 23 жовтня 2014 11:33

Європа зацікавилася "ЗАСТУПом"
3

Підтримка політичної партії "ЗАСТУП" серед європейських експертів і політиків невпинно зростає. Здебільшого це результат міжнародної конференції "Європейський аграрний діалог", яка нещодавно відбулася у Брюсселі з ініціативи "ЗАСТУПу". Зацікавленість Україною є величезною, бо всі розуміють, що в нашої країни величезний аграрний потенціал. Окрім цього, Європу дедалі більше цікавлять нові політичні сили, які орієнтовані на всебічну інтеграцію України до ЄС.

У межах брюссельського форуму лідерам "ЗАСТУПу" Вірі Ульянченко, Володимиру Хоменку та Геннадію Новікову вдалося поспілкуватися із депутатами Європарламенту від Франції, Німеччини, Польщі, Греції, Угорщини та Литви. У партії неодноразово заявляли, що українська політсила співпрацюватиме із Польською селянською партією. Один із лідерів цієї політсили Анджей Грибж зазначив, що поява партії "ЗАСТУП", котра стала на захист українських фермерів і селян, є добрим знаком для відродження агросектора та сільських територій в Україні.

"Я переконаний у тому, що ситуація в Україні — це перемога громадянського суспільства. І я дуже радий, що українська політична сила "ЗАСТУП" представляє інтереси людей, а не олігархів. Зараз Україні конче необхідні саме такі політичні сили", — зазначив депутат Європарламенту, голова Польської селянської партії Анджей Грибж.

Свою підтримку "ЗАСТУПу" також висловили голова Європейського союзу аграріїв "Copa-Cogeca" Продромос Калатзіс і представник Торгової асоціації м'яса і м'ясних продуктів у Європі Жан-Люк Меріукс. Вони побажали успіху на парламентських виборах партії "ЗАСТУП" і висловили бажання співпрацювати із захисниками українських аграріїв і надалі.

Під час свого перебування на регіональному форумі партії "ЗАСТУП" у Черкасах, представники місії ОБСЄ були приємно вражені кількістю учасників, котрі приїхали до обласного центру на зустріч із лідерами партії. Функціонер ОБСЄ із Німеччини Розмарі Кернс разом зі своїм колегою з Канади Тобіасом Рафаелем поспілкувалися з людьми й дізналися, що таку увагу людей "ЗАСТУП" заслужив продуманою програмою реформування українського села і тим, що в лавах партії виключно досвідчені аграрії, добре обізнані із проблемами села.

"Я запитувала в делегатів форуму про те, що саме їм сподобалося в "ЗАСТУПі". Більшість із них наголосили на тому, що політсила не будує свій політичний рейтинг на бездумній критиці влади, а зосереджена на конкретних кроках зі перетворення села. Цим вона й відрізняється від інших партій", — зазначила Розмарі Кернс.

Спостерігачі місії ОБСЄ зацікавилися також наступними регіональними форумами й зустрічами із виборцями й заявили про своє бажання відвідати їх.

Зараз ви читаєте новину «Європа зацікавилася "ЗАСТУПом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути