Ексклюзиви
субота, 25 квітня 2015 10:14

Європа не буде воювати за Крим і готова пробачити його Росії - екс-комісар ЄС

Європа не буде воювати за Крим і готова пробачити його Росії - екс-комісар ЄС

Країни ЄС не пов'язують зняття санкцій з Росії з поверненням Кремлем Криму Україні.

Таку думку висловив колишній заступник голови Єврокомісії Гюнтер Ферхойген.

"У мене не склалося такого враження, що уряди європейських держав пов'язують нормалізацію відносин з Росією з поверненням Криму Україні. Ймовірно, західні політики не мають наміру примушувати Москву повертати Крим, бо ж ясно, що це можливо тільки із застосуванням військової сили. Але оскільки ніхто не хоче військового втручання, ситуація досить очевидна", - сказав він.

За словами екс-коммісара ЄС, європейські санкції проти РФ можуть бути скасовані після врегулювання військового конфлікту у Донбасі.

"Як тільки буде досягнуто мирне врегулювання конфлікту на сході України, коли усі будуть дотримуватись миру. Коли ситуація там стане стабільною. Тільки тоді можна буде говорити про скасування санкцій", - зауважив екс-комісар ЄС.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр РФ Дмитро Медвєдєв заявив, що через санкції Російська Федерація вже отримала 25 мільярдів євро збитків.

Міжнародна спільнота запровадила санкції проти Росії після анексії Криму у березні 2014 року. Після перших обмежувальних заходів їх кілька разів посилювали. Санкції проти Росії запровадили, зокрема, США, Канада, ЄС, Австралія і Швейцарія.

Зараз ви читаєте новину «Європа не буде воювати за Крим і готова пробачити його Росії - екс-комісар ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути